ΑΘΗΝΑ
04:34
|
04.07.2022
Σύμφωνα με τον Περισσό ο «μεγάλος χαμένος» των τέλειων σήμερα ελληνοαμερικανικών σχέσεων θα είναι ο ελληνικός λαός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ο κύριος Μητσοτάκης ‘λανσάρει’ στις ΗΠΑ το ρόλο του ελληνικού κράτους ως ‘καλού παιδιού’ στο ΝΑΤΟ, αλλά και ως ‘μεσάζοντα’ για τις ενεργειακές μπίζνες που προωθούνται -με κυρίαρχο το ρόλο των ΗΠΑ- στο φόντο του πολέμου στην Ουκρανία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα σχολιάζοντας τις μέχρι στιγμής επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον.

Και συνεχίζει: «Μόνο που από αυτή τη ‘συναλλαγή’, ο μεγάλος χαμένος θα είναι ο ελληνικός λαός που θα πληρώσει την ‘καλύτερη στιγμή στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις’ με βαθύτερη εμπλοκή στα πολεμικά σχέδια, με μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια, με νέα κούρσα ΝΑΤΟϊκών εξοπλισμών και με νέους μεγάλους κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Κερδισμένοι θα είναι οι λεγόμενοι επενδυτές, δηλαδή οι επιχειρηματικοί όμιλοι στη μια και την άλλη πλευρά που θα ωφεληθούν από τα επικίνδυνα σχέδια σε βάρος των λαών», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν».

«Όσο για τη δήθεν προστασία έναντι της τουρκικής προκλητικότητας, αρκεί να δει κανείς μόνο το παζάρι που διεξάγεται αυτή την περίοδο ανάμεσα σε ΝΑΤΟ-ΗΠΑ και Τουρκία, με αφορμή την είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην ευρωατλαντική συμμαχία. Η διασφάλιση της ΝΑΤΟϊκής συνοχής, που διαπερνά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι ο παράγοντας εκείνος που σπρώχνει σε υπονόμευση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και λύσεις ‘συνεκμετάλλευσης’», καταλήγει το ΚΚΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Και εγένετο σκότος!

Δολοφονία 19χρονου Παλαιστίνιου από τον ισραηλινό στρατό

Δεν θα είναι σαν τον Ψυχρό Πόλεμο, θα είναι σαν τον Α’ Παγκόσμιο…

«Αν είσαι μουσουλμάνος στην Ινδία και αντιδράς, τα δικαιώματά σου καταπατώνται σε απευθείας μετάδοση»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα