ΑΘΗΝΑ
14:32
|
16.04.2024
Σε δεκάδες συλλήψεις προχώρησε σήμερα η αρμενική αστυνομία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε δεκάδες συλλήψεις προχώρησε, σήμερα Τρίτη, η αστυνομία στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, καθώς διαδηλωτές απέκλεισαν δρόμους, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις με αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού της χώρας Νικόλ Πασινιάν.

Μεταξύ των συλληφθέντων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, είναι ο γιος του πρώην προέδρου της χώρας Ρόμπερτ Κοχαριάν, πρώην υπουργός Παιδείας και Επιστημών, ο Αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Αρμέν Αστογιάν και άλλα πολιτικά και δημόσια πρόσωπα.

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις μαίνονται σε όλη την Αρμενία από την 1η Μαΐου. Τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης ισχυρίζονται ότι ο Πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν σχεδιάζει να υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία με το Μπακού και να αναγνωρίσει το Ναγκόρνο Καραμπάχ ως μέρος του Αζερμπαϊτζάν.

Ο Πασινιάν υπέγραψε μια τριμερή συμφωνία με τον πρόεδρο Ιλχάμ Αλίεφ του Αζερμπαϊτζάν και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν τον Νοέμβριο του 2020, τερματίζοντας τις εχθροπραξίες στην επίμαχη περιοχή. Οι αντίπαλοι του πρωθυπουργού κατηγόρησαν τη συμφωνία ως συνθηκολόγηση και οι διαδηλώσεις κατέκλυσαν τη χώρα.

Υπό το βάρος των αντιδράσεων, ο Πασινιάν παραιτήθηκε, αλλά το κόμμα του έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία στις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές του περασμένου καλοκαιριού, οπότε ο ανέκτησε τη θέση του ως πρωθυπουργός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Το ισραηλινό συμβούλιο πολέμου αποφάσισε επώδυνα αντίποινα κατά του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα