ΑΘΗΝΑ
23:46
|
01.05.2024
Καλεί τη Σουηδία να αναθεωρήσει την απόφαση της για την εγκατάλειψη μιας ουδετερότητας που υπηρέτησε τα συμφέροντα του σουηδικού λαού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Να μην γυρίσει η Σουηδία την πλάτη στον αγώνα του κουρδικού λαού για να εγκαταλείψει μια ουδετερότητα που τόσο πολύ την ευνόησε» αναφέρει σε ανακοίνωσή της το ΜέΡΑ25 επισημαίνοντας ότι «η απόφαση της Σουηδίας να εγκαταλείψει την επί δεκαετίες ουδετερότητα της, που τόσο πολύ ευνόησε την χώρα, την ανάπτυξη της και τον λαό της, είναι λανθασμένη».

Σε επόμενο σημείο χαρακτηρίζει «θλιβερή και επικίνδυνη» την αποδοχή του εκβιασμού του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, σε βάρος του κουρδικού λαού «που βιώνει μια παράνομη, βάρβαρη και βάναυση κατοχή». Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 καταλήγει:

«Ελπίζουμε, έστω και την ύστατη στιγμή, πως η σουηδική Κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε αυτό τον χυδαίο εκβιασμό για την ανοχή και νομιμοποίηση της καταπάτησης θεμελιωδών, ανθρώπινων δικαιωμάτων από το καθεστώς Ερντογάν, αλλά και πως θα αναθεωρήσει την απόφαση της για την εγκατάλειψη μιας ουδετερότητας που υπηρέτησε έξοχα τα συμφέροντα του σουηδικού λαού».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα