ΑΘΗΝΑ
08:29
|
25.04.2024
Ποιοι θα είναι οι τελικοί αποδέκτες του πακέτου των 40 δισ. δολαρίων σε στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Γερουσίας ενέκρινε χθες Πέμπτη (20/5) το πακέτο βοήθειας 40 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία, το οποίο θα σταλεί τώρα στον Λευκό Οίκο για να υπογραφεί από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. 

Περιλαμβάνει στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια, η μεγαλύτερη που έχουν στείλει ως τώρα οι ΗΠΑ στην Ουκρανία. «Αυτό είναι ένα μεγάλο πακέτο, και θα καλύψει τις μεγάλες ανάγκες του ουκρανικού λαού καθώς αγωνίζεται για την επιβίωσή του» δήλωσε ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Γερουσίας, Τσακ Σούμερ.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων είχε εγκρίνει τη βοήθεια στις 10 Μαΐου, αλλά καθυστέρησε να εγκριθεί από τη Γερουσία αφότου ο γερουσιαστής Ραντ Πολ αρνήθηκε μια γρήγορη ψηφοφορία. Όταν ο Μπάιντεν υπογράψει το νομοσχέδιο θα ανεβάσει τη συνολική βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία από τότε που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου στα $50 δισ.

Θα είναι αυτή η ανθρωπιστική βοήθεια μια βοήθεια για την επόμενη ημέρα των Ουκρανών ή θα περάσει από κόσκινο, όπως σχολιάζει και το σκίτσο που αλιεύσαμε από το Twitter;

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Μετά τις Ευρωεκλογές

Φρεγάτα Ύδρα: Κατάρριψη δύο UAV στον κόλπο του Άντεν

Στον ανακριτή ο πρώην «Σπαρτιάτης» Κωνσταντίνος Φλώρος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα