ΑΘΗΝΑ
11:08
|
20.04.2024
Ένας πράκτορας και ένας σωματοφύλακας ενεπλάκησαν μεθυσμένοι σε έντονο διαπληκτισμό με Νοτιοκορεάτη ταξιτζή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο υπάλληλοι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, που βρίσκονταν στη Νότια Κορέα στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την επίσκεψη του προέδρου Τζο Μπάιντεν στη χώρα, στάλθηκαν πίσω στην πατρίδα τους, μετά από περιστατικό συμπλοκής τους με ντόπιους πολίτες, το οποίο οδήγησε σε αστυνομική έρευνα.

Ένας πράκτορας και ένας ένοπλος ειδικός σωματικής ασφάλειας, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, ενεπλάκησαν σε έντονο διαπληκτισμό με έναν Νοτιοκορεάτη οδηγό ταξί. Το περιστατικό οδήγησε τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου να υποβάλουν αναφορά στην αστυνομία, σύμφωνα με ένα άτομο που γνωρίζει το θέμα, αλλά δεν είχε την εξουσιοδότηση να σχολιάσει δημοσίως.

Άλλοι μάρτυρες υπέβαλαν επίσης καταγγελίες για τη συμπεριφορά των ομοσπονδιακών αξιωματικών των ΗΠΑ.

Ένας από τους Αμερικανούς υπαλλήλους ερευνήθηκε από την τοπική αστυνομία, αλλά δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Η Μυστική Υπηρεσία διεξάγει τη δική της έρευνα.

«Η Μυστική Υπηρεσία γνωρίζει ένα περιστατικό εκτός υπηρεσίας με δύο υπαλλήλους που μπορεί να ενέχει πιθανές παραβιάσεις της πολιτικής μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Άντονι Γκουλιέλμι. Πρόσθεσε ότι το περιστατικό δεν είχε «καμία επίδραση» στο ταξίδι του προέδρου.

Και οι δύο υπάλληλοι των μυστικών υπηρεσιών επιβιβάστηκαν σε ένα αεροπλάνο για να επιστρέψουν στους σταθμούς υπηρεσίας του στην πατρίδα, λίγες ώρες πριν ο Μπάιντεν φτάσει στη Σεούλ την Παρασκευή για να ξεκινήσει την επίσκεψή του στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

«Έχουμε πολύ αυστηρά πρωτόκολλα και πολιτικές για όλους τους εργαζόμενους και τηρούμε τα υψηλότερα επαγγελματικά πρότυπα», δήλωσε ο Γκουλιέλμι.

Ο Μπάιντεν περιόδευσε απόψε σε εργοστάσιο που παράγει ημιαγωγούς της Samsung κοντά στη Σεούλ.

Συνάντησε επίσης τον νέο πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Γιουν Σουκ Γιεόλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα