ΑΘΗΝΑ
05:28
|
03.05.2024
Διαβεβαίωσε πως δεν θα επαναλάβει τα λάθη του παρελθοντος και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση. Το 3ο συνέδριο του ΠΑΣΚΟ-ΚΙΝΑΛ ολοκληρώνεται την Κυριακή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με το σύνθημα «Η Κοινωνία στο Προσκήνιο» και με την κεντρική ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη ξεκίνησε απόψε στο στάδιο Τάε Κβο Ντο του Φαλήρου το 3ο Συνέδριο του κόμματος.

Στην κεντρική του ομιλία ο Ανδρουλάκης διαβεβαίωσε πως θέλει να ενώσει όλες τις κατακερματισμένες δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας ώστε να φτιαχτεί ένας πόλος που θα σταθεί απέναντι στη ΝΔ και θα διεκδικήσει την κυβέρνηση χωρίς να θυμίζει σε τίποτα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

«Η χώρα χρειάζεται μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση» είπε ο Ανδρουλάκης. Και συνέχισε:

«Σε αυταρχικούς ηγέτες η απάντηση δεν μπορεί να είναι ο κατευνασμός. Δεν έχει μέλλον μια Ευρώπη που η ενεργειακή της επάρκεια είναι στα χέρια των Ρώσων, η άμυνά της στα χέρια των Αμερικανών και η οικονομία της στα χέρια των Κινέζων. Δεν μπορεί να είναι αυτό το όραμα της σοσιαλδημοκρατίας».

Επίσης, έδωσε μεταξύ άλλων ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα της νεολαίας, βάζοντας στο επίκεντρο ζητήματα όπως εκείνα των καλών θέσεων εργασίας, της πρόσβασης σε κατοικία «με αξιοπρέπεια και χαμηλό κόστος» και τις ροές μετανάστευσης χιλιάδων νέων για το εξωτερικό.

Στη συνέχεια άσκησε αυστηρή κριτική στις κυβερνητικές πολιτικές σε οικονομία, υγεία, ανάπτυξη κατηγορώντας την πως δρα προστατεύοντας τα συμφέροντα των λίγων. Απαίτησε ακόμη φορολόγηση του μεγάλου πλούτου και αποτελεσματική διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και των κόκκινων δανείων.

«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε» είπε ο Πρόεδρος του κόμματος, διαβεβαιώνοντας πως δεν θα επαναλάβει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τα σφάλματα του παρελθόντος. Στο κλείσιμο της ομιλίας του ακούστηκε στο χώρο του συνεδρίου ο ύμνος του ΠΑΣΟΚ: «Καλημέρα, Ήλιε».

Από νωρίς το απόγευμα, χιλιάδες μέλη και υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έσπευσαν στον χώρο του συνεδρίου, ανάμεσά τους πρώην υπουργοί και γνωστά (νέα και παλιότερα) στελέχη του κόμματος.

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Το νέο σήμα και τα πρώτα «πηγαδάκια» (εικόνες)-10

Στο χώρο των πρώτων θέσεων του συνεδρίου υπήρχε μία θέση αδειανή με ένα τριαντάφυλλο στη μνήμη της πρώην προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

fofii

Ο Ευθυμίου πρόεδρος του Συνεδρίου

Πρόεδρος του συνεδρίου ανέλαβε ο Πέτρος Ευθυμίου καθώς υπήρξε μέλος της πρώτης Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ τον Σεπτέμβρη του 1974.

«Εμείς, η σοσιαλδημοκρατία, είμαστε ο κορμός της δημοκρατικής παράταξης σε αυτή τη χώρα», είπε ο Ευθυμίου προσθέτοντας:

«Σήμερα όλοι μαζί ανοίγουμε το δρόμο για το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας. Μετά από 12 χρόνια που πάθαμε, μάθαμε και αλλάξαμε. Κάτι που δεν επιτρέπεται ποτέ να ξαναξεχάσουμε. Θα μας το θυμίζουν οι κάθε μορφής καριερίστες που εκποιήθηκαν για μια καρέκλα δεξιά κι αριστερά!».

Πριν την ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ προβλήθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα χαιρετισμού του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.

Μετά την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη έχει προγραμματιστεί να απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Ακολούθως θα χαιρετίσουν και οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.

Εκ μέρους της ΝΔ, θα παραβρεθεί ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης. O ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπηθεί από τον εκπρόσωπο Τύπου Νάσο Ηλιόπουλο. Εκ μέρους του ΚΚΕ το συνέδριο θα χαιρετίσει ο βουλευτής Χρήστος Κατσώτης και εκ μέρους του ΜέΡΑ25 ο εκπρόσωπος τύπου Μιχάλης Κριθαρίδης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αύριο, οι ομιλίες στην Ολομέλεια ξεκινούν από τις 9.00 το πρωί. Το μεσημέρι έχουν προγραμματιστεί οι ομιλίες του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και πρώην Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ολοκληρώνεται την Κυριακή, 22 Μαΐου, με ψηφοφορίες από τις 9.00 π.μ. και ομιλίες στην Ολομέλεια ως τις 12.00 το μεσημέρι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα