ΑΘΗΝΑ
00:49
|
22.09.2024
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης του Πακιστάν, Ιμράν Καν, ανακοίνωσε την Κυριακή την ημερομηνία μιας πορείας στο Ισλαμαμπάντ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ιμράν Καν, ανακοίνωσε την Κυριακή την ημερομηνία μιας πορείας στο Ισλαμαμπάντ για να απαιτήσει τη διάλυση των συνελεύσεων και την ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών, καθώς το έθνος της Νότιας Ασίας συνεχίζει να διολισθαίνει στην πολιτική και οικονομική κρίση.

Ο πρώην πρωθυπουργός Ιμράν Καν, ο οποίος ανατράπηκε σε ψήφο εμπιστοσύνης τον περασμένο μήνα, κατηγορήθηκε για κακή διαχείριση της οικονομίας.

«Θα σας συναντήσω στο Ισλαμαμπάντ στην εθνική οδό Σριναγκάρ στις 25», είπε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Καν σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή.

Θέλω όλοι να βγείτε έξω με τέτοιο τρόπο ώστε να φτάσετε εκεί στις 3 μ.μ., πρόσθεσε.

Ο Καν διοργανώνει συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα μετά την ανατροπή του, κατηγορώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες για συνωμοσία κατά της κυβέρνησής του.

Η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Σεχμπάζ Σαρίφ δεν έχει ακόμη εφαρμόσει οικονομικές πολιτικές, όπως ο περιορισμός των δαπανηρών ενεργειακών επιδοτήσεων, οι οποίες εισήχθησαν από την κυβέρνηση του Καν στις τελευταίες ημέρες της εξουσίας του, καθώς αντιμετώπιζε αυξανόμενες πιέσεις για τον αυξανόμενο πληθωρισμό.

«Ανεξάρτητα από το πόσο καιρό θα χρειαστεί θα μείνουμε στο Ισλαμαμπάντ, μέχρι να ανακοινωθούν τα αιτήματά μας για διάλυση των συνελεύσεων και ημερομηνία διεξαγωγής ελεύθερων και δίκαιων εκλογών», είπε στους δημοσιογράφους ο Ιμράν Καν πλαισιωμένος από στενούς συνεργάτες του.

“Θέλω ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα να συμμετάσχουν σε αυτήν την πορεία. Αυτό δεν είναι πολιτική, είναι τζιχάντ ενάντια στην αδικία”, πρόσθεσε ο Καν.

Το Πακιστάν έχει απόλυτη ανάγκη από εξωτερική οικονομική στήριξη λόγω του διευρυνόμενου ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και των συναλλαγματικών αποθεμάτων που πέφτουν κάτω από τα 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια, που ισοδυναμεί με λιγότερο από δύο μήνες εισαγωγών.

Οι συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την αποδέσμευση περισσότερων από ένα πακέτο διάσωσης 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που συμφωνήθηκε το 2019 βρίσκονται σε εξέλιξη στη Ντόχα.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Το Telegram επίσημα ξεκινά να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Αξιωματούχος της Fed: Πρόωρη δήλωση νίκης η μείωση των επιτοκίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα