ΑΘΗΝΑ
13:11
|
18.04.2024
Με υποψήφιους τον Γκουστάβο Πέτρο και τον Φεντερίκο Γκουτιέρες αναμένεται να διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Κολομβία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με υποψήφιους τον Γκουστάβο Πέτρο (Mundo Gustavo Petro), και τον Φεντερίκο Γκουτιέρες (Federico Gutiérrez), αναμένεται να διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Κολομβία, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 19 Ιουνίου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Guarumo EcoAnalítica που επικαλείται δημοσίευμα του telesur. 

Κατά την ίδια δημοσκόπηση που αφορά στη μέτρηση της πρόθεσης ψήφου για τον πρώτο γύρο των εκλογών,  ο Πέτρο είναι αυτός που συνεχίζει με την καλύτερη πρόθεση ψήφου, με 37,9%, ενώ σε σύγκριση με τη μέτρηση που έγινε στα τέλη του περασμένου μήνα, υπάρχει αύξηση λίγο παραπάνω από μία μονάδα.

Στη δεύτερη θέση παραμένει ο πρώην δήμαρχος του Μεντεγίν, Φίκο Γκουτιέρες με ποσοστό 30,8 %, ενώ στην τρίτη θέση, με 20,3% της πρόθεσης ψήφου βρίσκεται ο πρώην δήμαρχος Ροδόλφο Χερνάντεζ (Rodolfo Hernandez), με το ποσοστό του να έχει αυξηθεί κατά 7 μονάδες από τα τέλη Απριλίου.

Ακολουθεί ο Σέργιο Φαγιάρδο (Sergio Fajardo), του συνασπισμού Centro Esperanza, με 4,3%, ο οποίος έπεσε λίγο περισσότερο από δύο μονάδες. Κάτω από το 1% βρίσκονται οι Ινγκρίντ Μπετανκούρτ (Ingrid Betancourt), Τζον Μίλτον Ροντρίγκεζ (John Milton Rodríguez) και Ενρίκε Γκομέζ (Enrique Gómez). Εν τω μεταξύ, η λευκή ψήφος εμφανίζεται στο 2,4% και τα “Δεν γνωρίζω” και “Δεν απαντώ”, στο 2,2%.

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του ομίλου Musketeers, η οποία παρουσιάζει τον Μ. Γκουστάβο Πέτρο στο 44% και τον και τον Φ. Γκουτιέρες στο 22% στον πρώτο γύρο των εκλογών, στον δεύτερο γύρο ο πρώην δήμαρχος της Μπογκοτά θα λάβει 45,7% και ο δήμαρχος του Μεντεγίν 42%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο ρεαλισμός της εξουσίας και του πολέμου μπροστά σε διεθνές δίκαιο και δικαιοσύνη

Κασσελάκης κατά Αυτιά: Χουντικό το σύνθημα «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια»

Κυρώσεις στην Τεχεράνη από την Ε.Ε.

Μπέος: Αποκάλεσε «κοπρίτες» τους πολίτες και έκανε μηνύσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα