ΑΘΗΝΑ
10:00
|
29.06.2024
Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε την εισβολή «ειρηνευτική επιχείρηση» , απείλησε το Αιγαίο με νέα υποβρύχια και έριξε χολή κατά της Σουηδίας για τους Κούρδους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ειρηνευτική επιχείρηση» αποκάλεσε σήμερα την τουρκική εισβολή στην βόρεια Κύπρο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τελετή ναυπήγησης του υποβρυχίου «Σελμάν Ρέις» στο ναυπηγείο Γκιολτζούκ στην Κωνσταντινούπολη.

«…Παρά τις προδοσίες και τα βρώμικα κόλπα των φιλικών προς εμάς χωρών, των συμμάχων μας και ιδιαίτερα των κρατών με τα οποία έχουμε σχέσεις, τα καταφέραμε. Ποτέ δεν ξεχάσαμε τις άδικες και παράνομες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα μας λόγω της Ειρηνευτικής Επιχείρησης στην Κύπρο» είπε κατά λέξη ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν υποσχέθηκε στη συνέχεια μέχρι το 2027 να ρίξει στο Αιγαίο συνολικά έξι υποβρύχια τουρκικής κατασκευής «νέου τύπου» κάνοντας αναφορές στη λεγόμενη «Γαλάζια Πατρίδα», λέγοντας:

 «Ναυπηγώντας ένα υποβρύχιο κάθε χρόνο, ξεκινώντας από φέτος, μέχρι το 2027 θα προσθέσουμε στο ναυτικό μας 6 νέου τύπου υποβρύχια. Δίνουμε μεγάλη σημασία σε αυτά τα επιτεύγματα, τα οποία δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε πριν από 15-20 χρόνια».

Βολές Ερντογάν κατά Σουηδίας

O Ερντογάν δεν παρέλειψε την άμεση αναφορά στην Σουηδία (ενόψει και της αίτησης που κατέθεσε μαζί με την Φιλανδία για ένταξη στο ΝΑΤΟ), την οποία και επέκρινε για τις κυρώσεις της κατά της Τουρκίας λέγοντας πως η Άγκυρα «δεν θα τις αγνοήσει».

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε την Σουηδία… «θερμοκοιτίδα τρομοκρατικών οργανώσεων» προσθέτοντας ότι μέλη του σουηδικού κοινοβουλίου υποστηρίζουν τους Κούρδους αγωνιστές του ΡΚΚ τους οποίους και χαρακτήρισε «τρομοκράτες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοινώνουν την Έκθεση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη 2024

Europride Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώνεται σήμερα με την παρέλαση Υπερηφάνειας

Η Νιγηρία καταστρέφει 165 παράνομα διυλιστήρια πετρελαίου σε μία εβδομάδα

Ιράν: Ο μεταρρυθμιστής Πεζεσκιάν προηγείται στις προεδρικές εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα