ΑΘΗΝΑ
09:43
|
29.06.2024
«Για εμένα δεν υπάρχει Μητσοτάκης. Δεν θα ξανασυναντηθώ ποτέ μαζί του» είπε ο Ερντογάν στη διάρκεια του αποψινού υπουργικού συμβουλίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο λάδι στη φωτιά των τεταμένων ελληνο-τουρκικών σχέσεων έριξε απόψε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου δεν μπόρεσε να κρύψει την έντονη ενόχλησή του από την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και τις αιχμές που άφησε σε βάρος της Άγκυρας, με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο κογκρέσο.

«Για εμένα δεν υπάρχει Μητσοτάκης. Δεν θα ξανασυναντηθώ ποτέ μαζί του!» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν σκοπεύει να συναντηθεί ξανά με τον Έλληνα πρωθυπουργό, με αφορμή τα όσα είπε για τις τουρκικές προκλήσεις.

Και συνέχισε: «Είχαμε συμφωνήσει μαζί του για το συμβούλιο στρατηγικής συνεργασίας, στο οποίο δεν θα συμμετέχω. Δεν θα συναντηθώ με τον Μητσοτάκη» επέμεινε.

Και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα έχει κτίσει 10 βάσεις… Εναντίον ποιας χώρας;».

Νωρίτερα, σε τελετή ναυπήγησης του υποβρυχίου «Σελμάν Ρέις» στο ναυπηγείο Γκιολτζούκ στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν εξαπέλυσε και πάλι «πυρά» κατά «γειτόνων» που τάχα «προσφέρουν καταφύγιο σε τρομοκράτες» και κατά των «συμμάχων» που «δεν στηρίζουν την Τουρκία όσο θα έπρεπε».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Νιγηρία καταστρέφει 165 παράνομα διυλιστήρια πετρελαίου σε μία εβδομάδα

Ιράν: Ο μεταρρυθμιστής Πεζεσκιάν προηγείται στις προεδρικές εκλογές

Panama Papers: Αθωώθηκαν 28 κατηγορούμενοι

Γαλλία: Ραγδαία αύξηση στα κρούσματα ρατσισμού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα