ΑΘΗΝΑ
03:04
|
27.04.2024
«Θα ήθελα πολύ να μου πουν αυτοί οι κύριοι του YouTube, πώς ακριβώς παραβίασα τους αμφιλεγόμενους κανόνες, της 'παραπληροφόρησης'» τόνισε η δημοσιογράφος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο επεισόδιο στο (καθώς φαίνεται…) μακρύ σήριαλ της λογοκρισίας που επιβάλλουν μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαμε σήμερα με θύμα, αυτή τη φορά, την βετεράνο δημοσιογράφο, Σεμίνα Διγενή.

To youtube κατέβασε το κανάλι της Σεμίνας Διγενή, #SeminaDigeniOfficial, επικαλούμενο δήθεν «επιβλαβές ή επικίνδυνο περιεχόμενο» προκαλώντας την εύλογη απορία και οργισμένη αντίδραση της δημοσιογράφου.

Με ανάρτησή της στο λογαριασμό της στο Facebook παρατήρησε τα εξής:

«Θα ήθελα πολύ να μου πουν αυτοί οι κύριοι του YouTube, πώς ακριβώς παραβίασα τους αμφιλεγόμενους κανόνες, της ‘παραπληροφόρησης’ και τους Όρους (?) της κοινότητας; Τώρα που το ξανασκέφτομαι βέβαια, το κανάλι μου είναι γεμάτο με σεσημασμένους τρομοκράτες και κακοποιούς: Τον Χατζιδάκι, τον Ρίτσο, τον Βέγγο, τον Χορν, την Μελίνα, τον Θεοδωράκη, τον Καββαδία, την Παπαρήγα, τον Σιδηρόπουλο, τον Μικρούτσικο… άσε που περιέχει και εκπομπές για Πολυτεχνεία, χούντες, τόπους εξορίας, Φρειδερίκες, βασανιστές, χρυσαυγίτες…», αναφέρει η Σεμίνα Διγενή σε ανάρτησή της κάνοντας λόγο για «απροκάλυπτη λογοκρισία». 

Η αντίδραση του ΚΚΕ

Το θέμα ανέδειξε απόψε και το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, που το χαρακτήρισε ένα νέο κρούσμα «φίμωσης και λογοκρισίας, στο πλαίσιο της δήθεν ‘ελευθερίας του διαδικτύου’».

«Ακόμη πιο προκλητικό και από το ίδιο το γεγονός είναι η αιτιολογία που το συνοδεύει, ότι δήθεν το κανάλι ‘έχει σκοπό να υποκινήσει τη βία ή να ενθαρρύνει επικίνδυνες, παράνομες δραστηριότητες που ενέχουν εγγενή κίνδυνο σοβαρών σωματικών βλαβών ή θάνατο’» αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και καταλήγει:

«Είναι το γνωστό πλέον ‘μήνυμα’ της πλατφόρμας που συνοδεύει ανάλογες απαγορεύσεις σε βίντεο με μη ‘αρεστό’ περιεχόμενο, που -απ’ ό,τι φαίνεται από το κανάλι της Σεμίνας Διγενή- φτάνει στο σημείο να ασκεί λογοκρισία ακόμη και για σπουδαίες προσωπικότητες της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Η πρακτική αυτή δεν είναι «κεραυνός εν αίθρια». Αντίθετα τροφοδοτείται και από διάφορες οδηγίες της ΕΕ, που έχουν ενσωματώσει οι ελληνικές κυβερνήσεις, που ουσιαστικά επιβάλλουν έναν πολιτιστικό και διαδικτυακό ‘τρομονόμο’.

Απαιτούμε την άμεση και πλήρη επαναλειτουργία του καναλιού της δημοσιογράφου Σεμίνας Διγενή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα