ΑΘΗΝΑ
03:29
|
30.09.2024
Δεν δυσκολεύεται η ΕΕ όταν είναι να ρίξει ζεστό χρήμα για πολέμους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αβίαστα γενναιόδωρη αποδεικνύεται η Ευρωπαϊκή Ένωση όταν πρόκειται για χρηματοδότηση εξοπλισμών σε εμπόλεμες περιοχές. Σήμερα, το Συμβούλιο της ΕΕ ενέκρινε την τέταρτη δόση, ύψους 500 εκατ. ευρώ, για την περαιτέρω στήριξη του ουκρανικού στρατού.

Προηγήθηκαν άλλες τρεις δόσεις της ΕΕ συνολικού ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ φέτος. Η τέταρτη δόση θα προσθέσει 500 εκατομμύρια ευρώ στους πόρους που έχουν ήδη κινητοποιηθεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την Ειρήνη (EPF) για την Ουκρανία, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό ποσό στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Η ιστορία του αύριο γράφεται σήμερα, στα πεδία των μαχών της Ουκρανίας. Με αυτά τα 500 εκατομμύρια ευρώ, η ΕΕ έχει διαθέσει συνολικά 2 δισεκατομμύρια ευρώ για την υποστήριξη των προμηθειών στρατιωτικού εξοπλισμού των κρατών μελών της ΕΕ στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτή η υποστήριξη είναι μόνο ένα μέρος των ευρωπαϊκών προσπαθειών να βοηθηθεί η Ουκρανία να αμυνθεί. Η ΕΕ και τα κράτη μέλη της είναι αποφασισμένα να συνεχίσουν. Το κάναμε από την αρχή του πολέμου και θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος» δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ.

Το εύρος του εξοπλισμού, που θα παρασχεθεί στο νέο πακέτο στήριξης, είναι σύμφωνο με τις τρέχουσες προτεραιότητες, όπως εκφράστηκαν από την ουκρανική κυβέρνηση. Υπό αυτό το πρίσμα, τα μέτρα βοήθειας συνίστανται σε 490 εκατομμύρια ευρώ για στρατιωτικό εξοπλισμό καθώς και 10 εκατομμύρια ευρώ που προορίζονται για εξοπλισμό και προμήθειες, όπως ατομικός προστατευτικός εξοπλισμός, πακέτο πρώτων βοηθειών και καυσίμων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δήλωση Υεμένης για πλήγμα στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν κατά την προσγείωση του Νετανιάχου

Ο πασιφιστής επαναστάτης των βοηθητικών προβλημάτων

Κασσσελάκης: Δεν ήλθε το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ

Το Ιράν δεσμεύεται να απαντήσει στη δολοφονία από το Ισραήλ διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα