ΑΘΗΝΑ
08:20
|
24.04.2024
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στις διαπραγματεύσεις με το Αζερμπαϊτζάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαδηλωτές του κινήματος «Αντίσταση» απέκλεισαν σήμερα το κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, Γερεβάν, στα πλαίσια των συνεχιζόμενων διαμαρτυριών στη χώρα για τις διαπραγματεύσεις με το Αζερμπαϊτζάν.

Οι διαδηλωτές, που εδώ και εβδομάδες με την παρότρυνση της αντιπολίτευσης πραγματοποιούν πράξεις πολιτικής ανυπακοής και συνεχείς συγκεντρώσεις με αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού της χώρας, Νικόλ Πασινιάν, απέκλεισαν τις εισόδους του κτιρίου, υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται η είσοδος στους υπαλλήλους γιατί «το υπουργείο Εξωτερικών δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Αρμενίας» όπως δήλωσε το μέλος της αντιπολίτευσης και αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Ισκχάν Σαγκατελιάν.

«Ο Πασινιάν χρειάζεται έναν υπουργό Εξωτερικών που θα συμμερίζεται την προδοσία του. Οι βουλευτές μας θέλουν να ξεσηκωθούν, να μεταδώσουν το μήνυμα του λαού και να πουν εκ μέρους του λαού ότι δεν έχετε το δικαίωμα και την εντολή να ξαναβγάλετε τη χώρα σε πλειστηριασμό», είπε χαρακτηριστικά ο Σαγκατελιάν.

Μετά από έντονες διαμαρτυρίες και διαπραγματεύσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης μπήκαν στο κτίριο, φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα.

«Το Αρτσάχ δεν θα γίνει ποτέ μέρος του Αζερμπαϊτζάν και οι αρχές πρέπει να το καταλάβουν αυτό», φώναζαν οι διαδηλωτές.

Η ομάδα των βουλευτών της αντιπολίτευσης ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μνατσακάν Σαφαριάν να επαναλάβει το σύνθημα, αλλά ο διπλωμάτης αρνήθηκε να το κάνει, λέγοντας ότι «μια περίπλοκη διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη» και ζήτησε υπομονή.

Με πληροφορίες από TASS, armradio.am

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σχέδιο Ανάν: Το βροντερό όχι των Ελληνοκυπρίων, η  εξαγορά των συνειδήσεων και οι παραχαράκτες

Το μεγάλο «Όχι» του 2004: Η δεύτερη επανάσταση των Κυπρίων

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα