ΑΘΗΝΑ
14:43
|
18.05.2024
Στο φόντο της τηλεδιάσκεψης για την Ουκρανία εμφανίστηκαν οι σημαίες μίας...άγνωστης χώρας (εκτός και εάν τις γύριζε κάποιος από την καλή).
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η γνωστή και σχετικά «περιπετειώδης» σχέση των Αμερικανών με τη γεωγραφία, τις ξένες σημαίες και τα εθνικά σύμβολα αναδείχθηκε για μία ακόμη φορά το βράδυ της Δευτέρας στο Πεντάγωνο.

Σε τηλεδιάσκεψη που είχαν ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν και ο γενικός επιτελάρχης, στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ με τους ομολόγους τους από δεκάδες χώρες της λεγόμενης Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία, οι αμερικανικές σημαίες ήταν δίπλα υποτίθεται στις ουκρανικές αλλά από την…ανάποδη.

Η κανονική ουκρανική σημαία είναι βεβαίως διαφορετική….

Κ. Φίλης στο Πρώτο: Δεν είναι πιθανό το σενάριο ρωσικής εισβολής στην  Ουκρανία-Αρκεί να μην γίνει το "λάθος" (audio) - ertnews.gr

Παρόλα αυτά, οι δύο Αμερικανοί ανώτεροι αξιωματούχοι δεν είχαν πάρει χαμπάρι, συνεχίζοντας αφενός να διαλαλούν το αφήγημα της δήθεν «σωστής πλευράς της Ιστορίας» και εξασφαλίζοντας από την άλλη και άλλη «στρατιωτική βοήθεια» προς το Κίεβο από τους συμμάχους τους, έχοντας στην πλάτη τις τέσσερις ανάποδες ουκρανικές σημαίες.

Μολονότι οι ανάποδες ουκρανικές σημαίες «έκλεψαν την παράσταση», από τους στρατιωτικούς συντάκτες δεν ξέφυγαν άλλα ουσιώδη αποτελέσματα της χτεσινής τηλεδιάσκεψης του Πενταγώνου με τα στρατιωτικά επιτελεία και τα υπουργεία Άμυνας άλλων 44 χωρών της Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία.

Όπως ανακοίνωσε προς το τέλος της τηλεδιάσκεψης ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, η Δανία συμφώνησε να παράσχει ανθυποβρυχιακούς πυραύλους στην Ουκρανία, η Τσεχία επιθετικά ελικόπτερα και η Ελλάδα, η Ιταλία, η Νορβηγία κα η Πολωνία θα δωρίσουν….  συστήματα πυροβολικού και πυρομαχικά. Αυτά ενώ ήδη οι ΗΠΑ από τον περασμένο Φεβρουάριο έχουν δώσει σχεδόν 4 δις. δολάρια «στρατιωτική βοήθεια» στην Ουκρανία και σκοπεύουν να δώσουν και άλλα 40 δις. δολάρια σε στρατιωτική και οικονομική βοήθεια, ποσά εξαπλάσια από εκείνα του ετήσιου στρατιωτικού προϋπολογισμού της Ουκρανίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Αύξηση κατά 30% εμπορικών συναλλαγών Ρωσίας-Ισλαμικών χωρών

Μαδρίτη: Η Αγιούσο κήρυξε σταυροφορία ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα