ΑΘΗΝΑ
20:49
|
16.09.2024
Πυροβολήθηκε στο κεφάλι από ισραηλινές δυνάμεις που προστάτευαν Εβραίους εποίκους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο έφηβο στην πόλη Ναμπλούς στα βόρεια της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας πρόκειται για τον 6χρονο Ghaith Rafeeq Yamin, ο οποίος σκοτώθηκε σήμερα, Τετάρτη, τα ξημερώματα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν στην τοποθεσία του τάφου του Ιωσήφ στο ανατολικό τμήμα της Ναμπλούς, ενώσω ο ισραηλινός στρατός παρείχε προστασία στους Εβραίους εποίκους που επισκέπτονταν την τοποθεσία.

Ο Γιαμίν, ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι, έφτασε στο δημόσιο νοσοκομείο Rafidia στη Ναμπλούς περίπου στις 2 τα ξημερώματα σε κρίσιμη κατάσταση και διαπιστώθηκε ο θάνατός του 15 λεπτά αργότερα.Τουλάχιστον 80 ακόμα Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν το βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τον ισραηλινό στρατό στην περιοχή, 19 από σφαίρες καουτσούκ που χρησιμοποίησαν οι ισραηλινές δυνάμεις, ενώ περισσότεροι από 65 από δακρυγόνα, σύμφωνα με το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Σε απάντηση στη δολοφονία του Γιαμίν, η Παλαιστινιακή Αρχή ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «καλεί τη διεθνή κοινότητα να σπάσει τα διπλά πρότυπα και να παρέχει προστασία στα παιδιά μας και στους ανθρώπους μας από τη δολοφονική μηχανή που τα σκοτώνει καθημερινά».

Το παλαιστινιακό υπουργείο Παιδείας είπε ότι ο έφηβος ήταν μαθητής στη δέκατη τάξη. «Καταδικάζουμε τα κατοχικά εγκλήματα σε βάρος των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας στελεχών», ανέφερε το υπουργείο, ενώ ζήτησε επίσης «την επείγουσα επέμβαση για να αποτραπεί η κατοχή και να λογοδοτήσει για αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα».

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι οι Παλαιστίνιοι πετούσαν πέτρες και βόμβες μολότοφ, στις οποίες απάντησε με πραγματικά πυρά, πυροβολώντας ένα άτομο, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Φέτος, οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποιούν επιδρομές σε παλαιστινιακές πόλεις και χωριά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σε σχεδόν καθημερινή βάση, κατά τη διάρκεια των οποίων Παλαιστίνιοι συχνά τραυματίζονται ή σκοτώνονται.

Υπήρξε μια ιδιαίτερη άνοδος στις επιδρομές μαζί με μια αύξηση των παλαιστινιακών επιθέσεων από τον Μάρτιο που έχουν σκοτώσει 19 άτομα στο Ισραήλ, ενώ 57 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από τις αρχές του 2022.

Με πληροφορίες από Al Jazeera

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Έκρηξη σε χημική βιομηχανία και πετρελαιαγωγό στο Τέξας

Κακοκαιρία Boris: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Κεντρική Ευρώπη (upd)

Νέα φωταγώγηση του Ναού του Ποσειδώνα και συναυλία Ξαρχάκου στο Σούνιο (live streaming)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα