ΑΘΗΝΑ
05:32
|
19.05.2024
Ο Μπολιβαριανός ηγέτης εξήγησε ότι ακροδεξιές ομάδες και ο πρόεδρος της Κολομβίας βρίσκονται πίσω από αυτό το νέο κύμα επιθέσεων στις στρατηγικές υποδομές της Βενεζουέλας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, κατήγγειλε το νέο κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον εγκαταστάσεων διύλισης πετρελαίου και υδροηλεκτρικών συγκροτημάτων.

«Το συγκρότημα του διυλιστηρίου της Παραγουάνα υπέστη τρομοκρατική επίθεση. Το βράδυ του Σαββάτου το ηλεκτρικό σύστημα του διυλιστηρίου Ελ Παλίτο δέχτηκε επίσης επίθεση», είπε κατά τη διάρκεια συνάντησης με την ηγεσία του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας (PSUV), μέλη του υπουργικού συμβουλίου, κυβερνήτες και δημάρχους.

«Πρόσφατα, το υδροηλεκτρικό συγκρότημα Γκούρι δέχθηκε επίσης δύο επιθέσεις στα ηλεκτρικά και λειτουργικά του συστήματα», δήλωσε ο Νικολάς Μαδούρο, καλώντας τις υποεθνικές αρχές και την εργατική τάξη να παραμείνουν σε επιφυλακή για την αποτροπή προβλημάτων ασφαλείας.

Ο Μπολιβαριανός ηγέτης εξήγησε ότι ακροδεξιές ομάδες και ο πρόεδρος της Κολομβίας, Ιβάν Ντούκε, βρίσκονται πίσω από αυτό το νέο κύμα επιθέσεων στις στρατηγικές υποδομές της Βενεζουέλας. Σύμφωνα με τον Μαδούρο, σκοπός τους είναι να επηρεάσουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας ώστε να δημιουργήσουν πολιτικά προβλήματα.

Ως απάντηση σε αυτές τις προθέσεις, ωστόσο, ο υπουργός Πετρελαίου, Τάρεκ Ελ Αϊσάμι, και οι εργαζόμενοι εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας στις εγκαταστάσεις διύλισης.

Αναφερόμενος στην οικονομική ανάκαμψη που βιώνει η Βενεζουέλα, ο Μαδούρο τόνισε ότι συμβαίνει παρά την επιμονή των αμερικανικών κυρώσεων. «Ποιος έβλαψε τη Βενεζουέλα; Ο ιμπεριαλισμός των Ηνωμένων Πολιτειών και οι σύμμαχοί τους», είπε, εκφράζοντας τη λύπη του που το γεγονός αυτό συγκαλύπτεται από πολλούς αντιπάλους.

«Έχουμε αντισταθεί στις κυρώσεις και βλέπουμε μια αναγέννηση της Βενεζουέλας. Η χώρα θα ανακάμψει πλήρως με την προσπάθεια όλων», κατέληξε ο Μπολιβαριανός ηγέτης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα