ΑΘΗΝΑ
08:02
|
19.04.2024
Οι Ευρωπαίοι έδειξαν πως είναι «άπληστοι», αλλά όχι «αφελείς» είπε η επίτροπος Βεστάγκερ, προετοιμάζοντας το κλίμα για ακριβή ενέργεια σε βάθος χρόνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ένα σημαντικό μέρος της ευρωπαϊκής βιομηχανίας βασίζεται σε πάμφθηνη ενέργεια από τη Ρωσία, σε σούπερ-φθηνό εργατικό δυναμικό στην Κίνα και σε ημιαγωγούς της Ταϊβάν που φτιάχνονται με μεγάλες κρατικές επιδοτήσεις. Η Ευρώπη ήξερε αυτά τα ρίσκα αλλά φάνηκε άπληστη» τόνισε σε συνέντευξή της στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt η επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Επιλέγοντας να εφοδιαστούν από την Ρωσία οι Ευρωπαίοι έδειξαν πως είναι «άπληστοι», αλλά όχι «αφελείς» πρόσθεσε η Μαργκρέτε Βεστάγκερ, προσπερνώντας την ίδια στιγμή ως περίπου ανύπαρκτες τις εγκληματικές ευθύνες της ΕΕ τις τελευταίες δεκαετίες στην λεηλασία του αγαθού της ηλεκτρικής Ενέργειας από τους γύπες πολυεθνικών κολοσσών.

Η αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι πλέον οι χώρες της ΕΕ δεν μπορούν πλέον να αποδέχονται τέτοιες εξαρτήσεις και δίνοντας με λίγα λόγια το λογαριασμό στους πολίτες των 27 χωρών-μελών πρόσθεσε:

« Η Ευρώπη πρέπει να διαφοροποιήσει το εμπόριό της και να δεχθεί υψηλότερες τιμές…τι επιλέγοντας να εφοδιαστούν ως επί το πλείστον ενεργειακά από την Ρωσία οι Ευρωπαίοι έδειξαν πως είναι «άπληστοι», αλλά όχι «αφελείς».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα