ΑΘΗΝΑ
19:30
|
11.05.2024
Η κλιμάκωση της επέμβασης δικαιολογείται υπό το πρόσχημα των τουρκικών αναγκών «εθνικής ασφάλειας», ενώ κατηγορείται η Ελλάδα για «παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πράσινο φως σε νέα κλιμάκωση της χερσαίας επέμβασης που πραγματοποιεί εδώ και μερικά χρόνια ο τουρκικός στρατός σε βάθος δεκάδων χιλιομέτρων στο συριακό έδαφος έδωσε νωρίς απόψε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας η κλιμάκωση της επέμβασης δικαιολογείται υπό το πρόσχημα των τουρκικών αναγκών «εθνικής ασφάλειας» που γίνεται τάχα για το καλό της… «ασφάλειας» των αμάχων της γειτονικής χώρας, με την ανοχή ασφαλώς ΗΠΑ και Ρωσίας.

Εγκρίνεται επίσης η δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» 30 χιλιομέτρων στη Συρία την οποία είχε προαναγγείλει πριν λίγες μέρες ο Τούρκος πρόεδρος όταν είχε διακηρύξει πως δεν σκοπεύει να ξαναδεί τον Έλληνα πρωθυπουργό με αφορμή την ομιλία του στο αμερικανικό κογκρέσο και τις σαφείς αιχμές που άφησε έναντι της Τουρκίας.

Κατηγορεί την Ελλάδα για… «παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου»

Στο ανακοινωθέν του τουρκικού «Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας» υπάρχουν αναφορές και στην Ελλάδα, όπου διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα καθώς κατηγορούν την Αθήνα για… «παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου» στο… Αιγαίο.

«Εξετάστηκαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας οι εντεινόμενες προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας στο Αιγαίο που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και τις Συνθήκες στις οποίες είναι συμβαλλόμενο μέρος (υπαινιγμός για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών), όπως εξετάστηκαν και οι προσπάθειες της Ελλάδας να καταχραστεί τις συμμαχίες στις οποίες είναι μέλος και στις οποίες θα πρέπει ουσιαστικά να συνεργάζεται», αναφέρει το ανακοινωθέν, που προσθέτει με νόημα:

«Ξεκαθαρίσαμε πως θα συνεχίσουμε αποφασιστικά να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους μας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι αρχές του Περού ερευνούν την πρόεδρο καθώς συνελήφθη ο αδελφός της

Πώς βραχυκυκλώνουν τα οικεία δίπολα;

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:H απολογία Αυγενάκη για τις κυβερνητικές επιλογές της ΝΔ δεν πείθει

ΣΥΡΙΖΑ: H ακρίβεια καλπάζει, η κυβέρνησή ολιγωρεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα