ΑΘΗΝΑ
14:50
|
26.06.2024
«Πίσω από εμένα και αυτό το βιβλίο κρύβεται μια πλούσια και ακμάζουσα λογοτεχνική παράδοση στα Χίντι και σε άλλες γλώσσες της Νότιας Ασίας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το μυθιστόρημα«Tomb of Sand» της Ινδής Γκιταντζάλι Σρι έγινε το πρώτο βιβλίο γραμμένο στα Χίντι που κερδίζει το Διεθνές Βραβείο Booker.

Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία μιας 80χρονης χήρας που τολμά να απορρίψει τη συμφωνία και να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα των εμπειριών της κατά τη διάρκεια της ταραχώδους διχοτόμησης της υποηπείρου σε Ινδία και Πακιστάν το 1947.

Το μυθιστόρημα, με τον αρχικό τίτλο «Ret Samadhi», είναι το πρώτο βιβλίο γραμμένο στα Χίντι που προκρίθηκε για το σημαντικό διεθνές βραβείο, το οποίο αφορά μυθοπλασία από όλο τον κόσμο που έχει μεταφραστεί στα αγγλικά.

«Ποτέ δεν ονειρεύτηκα τον Booker, ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να φτάσω έως εκεί», ανέφερε η συγγραφέας, η οποία δήλωσε έκπληκτη και ενθουσιασμένη, αλλά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πολιτιστική παράδοση της Νότιας Ασίας.

«Πίσω από εμένα και αυτό το βιβλίο κρύβεται μια πλούσια και ακμάζουσα λογοτεχνική παράδοση στα Χίντι και σε άλλες γλώσσες της Νότιας Ασίας. Η παγκόσμια λογοτεχνία θα γίνει πιο πλούσια γνωρίζοντας μερικούς από τους καλύτερους συγγραφείς που τις χρησιμοποιούν», δήλωσε.

Το βιβλίο της Ινδής συγγραφέως προηγήθηκε στις ψήφους της επιτροπής απέναντι σε πέντε φιναλίστ, μεταξύ των οποίων ήταν η Πολωνή βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας Όλγκα Τοκάρτσουκ, η Κλαούντια Πινέιρο από την Αργεντινή και ο Νοτιοκορεάτης συγγραφέας Μπόρα; Τσούνγκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Έλιωσε ο κέρινος… Αβραάμ Λίνκολν στην Ουάσιγκτον

ΥΠΠΟ: Πειθαρχική έρευνα κατά της Δέσποινας Κουτσούμπα για ανάρτηση… τρίτου

Από την «trash-tv», στην «trash-ζωή»

Νίκος Παπαδόπουλος: Οι δύο κόσμοι που τέμνονται στον «Κήπο των Σωματιδίων»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα