ΑΘΗΝΑ
00:30
|
01.05.2024
Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA επισημαίνει πως την Τετάρτη οι ελληνικές αρχές σε συντονισμό με τις ΗΠΑ κατέσχεσαν ιρανικό πετρέλαιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης επιβεβαίωσαν απόψε την κατάληψη των δύο ελληνικών τάνκερ Delta Poseidon της εταιρείας Delta Tankers του Διαμαντή Διαμαντίδη και Prudent Warrior της εταιρείας Polembros Shipping Limited συμφερόντων του Σπύρου Πολέμη, ανοικτά του Περσικού Κόλπου επικαλούμενοι παραβιάσεις κανονισμών.

Ειδικότερα, ρεπορτάζ του επίσημου ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων IRNA που επικαλείται πληροφορίες του πρακτορείου Sepah News αναφέρει ότι «ο λόγος κατάληψης των πετρελαιοφόρων την Παρασκευή ήταν η παραβίαση των ναυτικών κανονισμών».

Στο ίδιο ρεπορτάζ, που είναι πρώτη είδηση στο ιρανικό πρακτορείο ΙRNA, υπενθυμίζεται με νόημα ότι την περασμένη Τετάρτη «η ελληνική κυβέρνηση κατέλαβε ιρανικό πλοίο με σημαία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν ανοικτά των ακτών της χώρας και κατάσχεσε το φορτίο του υπό φερόμενη δικαστική εντολή και σε συντονισμό με την κυβέρνηση των ΗΠΑ».

Σε ανακοίνωση των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης που επικαλούνται ξένα πρακτορεία φαίνεται να επιβεβαιώνουν εμμέσως πλην σαφώς πως η κατάσχεση των φορτίων των ελληνικών πλοίων έρχεται ως αντίποινα για την προ ημερών κατάσχεση φορτίου ιρανικού πετρελαίου που έγινε ανοικτά της Καρύστου υπό την πίεση των ΗΠΑ στις ελληνικές αρχές.

«Και τα δύο κατασχεθέντα ελληνικά πλοία έχουν χωρητικότητα 1,8 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου ή άλλων πετρελαϊκών πετρελαίων, τα οποία, εάν φορτωθούν πλήρως, είναι πλέον διαθέσιμα στο Ιράν» επισημαίνεται στην ανακοίνωση των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης.

Η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ήταν άμεση και έντονη καθώς προέβη νωρίτερα σήμερα το απόγευμα σε διάβημα διαμαρτυρίας στον πρέσβη του Ιράν στην Αθήνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα