ΑΘΗΝΑ
09:33
|
21.09.2024
Η Ρωσία συνεχίζει να μετρά υψηλή κερδοφορία από τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου, παρά τις δυτικές κυρώσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους, η Ρωσία συνεχίζει να μετρά υψηλή κερδοφορία από τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Όπως ανακοινώθηκε απόψε από τον υπουργό Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ, η Ρωσία αναμένεται να εισπράξει επιπλέον 1 τρισεκατομμύριο ρούβλια (13,7 δισεκ. ευρώ) από τις εξαγωγές υδρογονανθράκων το 2022 ενώ ένα μέρος του ποσού αυτού μπορεί να δαπανηθεί για τη χρηματοδότηση της στρατιωτικής επιχείρησής της στην Ουκρανία.

ΑΝΤΟΝ ΣΙΛΟΥΑΝΟΦ - Newsbomb

Στο πλαίσιο συνέντευξής του σε ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό, ο Αντόν Σιλουάνοφ πρόσθεσε: «Υπολογίζουμε ότι τα πρόσθετα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι και το 1 τρισ. ρούβλια, σύμφωνα με τις προβλέψεις μας σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης».

«Στο παρελθόν βάζαμε ένα μέρος των χρημάτων που προέρχονται από το πετρέλαιο και το αέριο στα αποθεματικά μας αλλά φέτος θα δαπανηθούν όλα».

Σύμφωνα με τον Σιλουάνοφ, τα χρήματα αυτά τα δοθούν για την πληρωμή των συντάξεων, τη στήριξη οικογενειών με παιδιά και «τη διεξαγωγή της ειδικής επιχείρησης» στην Ουκρανία.

EU may clinch summit deal to embargo Russian oil shipments | Reuters

«Έχουμε τους πόρους», διαβεβαίωσε. Η Ρωσία εισπράττει ποσά ρεκόρ από τις εξαγωγές υδρογονανθράκων, κυρίως επειδή οι τιμές έχουν εκτοξευτεί. Οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούν να περιορίσουν την εξάρτησή τους από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες αλλά δεν έχουν συμφωνήσει μέχρι στιγμής να διακόψουν σταδιακά την αγορά ρωσικού πετρελαίου, κυρίως λόγω της άρνησης της Ουγγαρίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επείγουσα σύγκληση του ΟΗΕ για τις ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Πρόεδρος ψητοπωλών Αττικής: Το τυλιχτό σουβλάκι θα αγγίξει τα 5 ευρώ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Οι εκρήξεις συσκευών στον Λίβανο και η εξαχρείωση του αμερικανικού δημόσιου λόγου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα