ΑΘΗΝΑ
08:21
|
17.05.2024
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαιώνει ότι δεν θα σταλούν πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς που μπορούν να πλήξουν τη Ρωσία. Τα διεθνή ΜΜΕ πάντως επιμένουν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν στην Ουκρανία συστήματα πυραύλων που μπορούν να φθάσουν στην Ρωσία διαβεβαίωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρο Τζο Μπάιντεν εμφανιζόμενος να αποκρούει προς το παρόν τις σχετικά απαιτήσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Επιστρέφοντας στον Λευκό Οίκο μετά από ένα Σαββατοκύριακο στο Ντελαγουέαρ, ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να σταλούν πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς, τύπου MLRS που μπορούν να προκαλέσουν πλήγματα εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.

US military firing MLRS in South Korea on exercises, 11 Jun 2012 file pic

Οι δηλώσεις Μπάιντεν γίνονται ενόψει των νεότερων ανακοινώσεων που αναμένονται τις επόμενες μέρες σχετικά με ένα νέο πακέτο στρατιωτικών εξοπλισμών προς την Ουκρανία. Κλήθηκε δεν να διαψεύσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο απαντώντας εμμέσως στα δημοσιεύματα του δικτύου CNN και της εφημερίδας Washington Post που ανέφεραν την Παρασκευή ότι το Πεντάγωνο προσανατολίζεται στην αποστολή πυραυλικών συστημάτων  MLRS και HIMARS.

Πάντως και χτες το βρετανικό δίκτυο BBC επέμεινε πως η κυβέρνηση Μπάιντεν μελετά την πιθανή αποστολή συστημάτων MLRS.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Βόρειας Κορέας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για το φορολογικό με μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα