ΑΘΗΝΑ
04:13
|
30.03.2023
Κάθε χρόνο 2.500 μαθητές στερούνται για τέσσερις μήνες τη διδασκαλία των μαθημάτων χορού και κινηματογράφου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο ζήτημα της έγκαιρης πρόσληψης καθηγητών χορού και κινηματογράφου στα Καλλιτεχνικά Σχολεία, επανέρχεται η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων, με νέα αναφορά που κατέθεσε σήμερα προς τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων και την Υπουργό Παιδείας.

Η Ενωση  τονίζει ότι έχουν συνολικά γίνει 30 αναφορές, ερωτήσεις και επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή των Ελλήνων ενώ οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των Καλλιτεχνικών Σχολείων έχουν επίσης απευθύνει επιστολή στον πρωθυπουργό για το θέμα.

«Οι γονείς αλλά και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας των Καλλιτεχνικών Σχολείων απαιτούμε να σταματήσει ο εμπαιγμός και να αναληφθεί άμεση δράση ώστε να μην αγωνιούν οι 2.500 μαθητές που στερούνται κάθε χρόνο για τέσσερις μήνες τη διδασκαλία των μαθημάτων της κατεύθυνσης για την παρακολούθηση της οποίας διαγωνίστηκαν προκειμένου να εισαχθούν στα Καλλιτεχνικά Σχολεία»

Ακολουθεί η αναφορά της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων:

Με το παρόν έγγραφο η Πανελλήνια Ένωση επανέρχεται στο μείζον θέμα της έγκαιρης πρόσληψης καθηγητών χορού και κινηματογράφου στα Καλλιτεχνικά Σχολεία. Σε απάντηση της αρμόδιας υφυπουργού κ. Ζέττας Μακρή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κ.Κ.Ε κ. Γιάννη Δελή για το θέμα των έγκαιρων προσλήψεων εκπαιδευτικών στα Καλλιτεχνικά Σχολεία, γνωστοποιήθηκε πως έχουν δοθεί από το ΥΠΑΙΘ οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες για την επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης των εκπαιδευτικών ώστε αυτή να γίνει έγκαιρα, από ενάρξεως του σχολικού έτους 2022 – 2023.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα με ημερομηνία 25/5/2022, «πρόκειται για ένα ζήτημα που χρονίζει και ταλαιπωρεί τους μαθητές» ενώ λίγο μετά τονίζεται πως «αυτό που εκκρεμεί είναι η γνωμοδότηση της Επιτροπής Καλλιτεχνικής Παιδείας, ώστε να γίνουν εγκαίρως – μέσα στον Μάιο – οι αιτήσεις και να βγει ο οριστικός πίνακας των προσλήψεων». Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού σχολείου Κερατσινίου σε δικό του έγγραφο με ημερομηνία 24/5/2022 σημειώνει: «Η άμεση απόφαση των μελών της Επιτροπής είναι αναγκαία, προκειμένου να προχωρήσει εγκαίρως η προκήρυξη των συγκεκριμένων θέσεων. Υπενθυμίζουμε ότι μόνο η αξιολόγηση (αιτήσεων και ενστάσεων) των υποψηφίων ωρομίσθιων εκπαιδευτικών χορού-κινηματογράφου από την προηγούμενη Επιστημονική Επιτροπή Καλλιτεχνικής Παιδείας του ΙΕΠ ξεπέρασε τους 2 μήνες! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι καθηγητές των συγκεκριμένων ειδικοτήτων να αρχίσουν το εκπαιδευτικό έργο τους τον Ιανουάριο 2022 και τα 2/3 των μαθητών όλων των καλλιτεχνικών σχολείων της Ελλάδας να ΧΑΝΟΥΝ κάθε μέρα τις μισές διδακτικές ώρες, το μισό σχολικό έτος!». Σε αντίστοιχο έγγραφο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου σημειώνεται πως «το θέμα του προσδιορισμού των κριτηρίων πρόσληψης των ωρομίσθιων καθώς και ο προσδιορισμός των οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών ΠΕ κινηματογράφου ανά καλλιτεχνικό σχολείο με σκοπό τη δημιουργία εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ Κινηματογράφου απασχολεί το υπουργείο παιδείας ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019. Η προηγούμενη Επιτροπή δεν γνωμοδότησε ποτέ, ενώ η νέα Επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει ακόμα».

Σε ανοιχτή επιστολή – απάντηση σε δηλώσεις της Υφυπουργού Κας Ζέττας Μακρή της Ένωσης Καθηγητών Χορού και Κινηματογράφου με ημερομηνία 24/5/2022, αναφέρεται: «Στην ισχύουσα διαδικασία προσλήψεων για τους εκπαιδευτικούς – καθηγητές Χορού και Κινηματογράφου στα Καλλιτεχνικά Σχολεία δεν μπορεί να ισχύσει η διαδικασία προτεραιοποίησης κατηγοριών πρόσληψης εκπαιδευτικών (μόνιμοι / αναπληρωτές / ωρομίσθιοι) καθώς δεν υπάρχουν μόνιμοι και αναπληρωτές στις ειδικότητες Χορού και Κινηματογράφου παρά υπάρχουν μόνον Ιδιώτες Εξειδικευμένοι στα Διδακτικά Αντικείμενα των Κατευθύνσεων Θεάτρου-Κινηματογράφου και Χορού. Οπότε, η διαδικασία είναι διαφορετική, η προκήρυξη των προσλήψεων για τους Καθηγητές Χορού και Κινηματογράφου για τα Καλλιτεχνικά Σχολεία θα έπρεπε να γίνεται τον Μάιο, στη συνέχεια η Επιστημονική Επιτροπή Καλλιτεχνικής Παιδείας του ΙΕΠ θα πρέπει να ολοκληρώσει τη διαδικασία αξιολόγησης και μοριοδότησης των αιτήσεων όπως και την ανάρτηση των πινάκων πριν την έναρξη του σχολικού έτους, και όχι τον Ιανουάριο, 4 μήνες μετά την έναρξη του εκάστοτε σχολικού έτους, ως είθισται τα τελευταία χρόνια. Μολονότι κάνετε αναφορά για εντολή έναρξης των διαδικασιών προσλήψεων για το ερχόμενο σχολικό έτος 2022-23 δεν έχουμε καμία ενημέρωση από το ΙΕΠ ούτε από τα αρμόδια τμήματα προσλήψεων ότι μια τέτοια διαδικασία έχει αναγγελθεί».

Εκτός από τα έγγραφα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων και τις κινητοποιήσεις που έχουν διοργανωθεί για το θέμα με συμμετοχή του συνόλου των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας (γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών), έχουν συνολικά γίνει 30 αναφορές, ερωτήσεις και επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή των Ελλήνων ενώ οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των Καλλιτεχνικών Σχολείων έχουν επίσης απευθύνει επιστολή στον πρωθυπουργό για το θέμα. Οι γονείς αλλά και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας των Καλλιτεχνικών Σχολείων απαιτούμε να σταματήσει ο εμπαιγμός και να αναληφθεί άμεση δράση ώστε να μην αγωνιούν οι 2.500 μαθητές που στερούνται κάθε χρόνο για τέσσερις μήνες τη διδασκαλία των μαθημάτων της κατεύθυνσης για την παρακολούθηση της οποίας διαγωνίστηκαν προκειμένου να εισαχθούν στα Καλλιτεχνικά Σχολεία. Ζητάμε την άμεση αλλά και μόνιμη λύση του ζητήματος με την απόδοση ΠΕ στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι από ιδρύσεως των Καλλιτεχνικών Σχολείων στελεχώνουν τις εκπαιδευτικές μονάδες, και τον ορισμό και την κάλυψη αντίστοιχων οργανικών θέσεων με μόνιμους διορισμούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Όχι στη χειραγώγηση της ελληνικής εκπαίδευσης από το γερμανικό κράτος

ΗΠΑ: Διευθύντρια έδειξε σε μαθητές τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου και απολύθηκε λόγω γυμνού

Σύλληψη ακτιβιστή για την εκπαίδευση των κοριτσιών στο Αφγανιστάν

Πενιχρές αυξήσεις προτείνει στους Βρετανούς εκπαιδευτικούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα