ΑΘΗΝΑ
18:41
|
28.04.2024
Η μαζική διαδήλωση εκπαιδευτικών στο Τελ Αβίβ γίνεται με κεντρικό αίτημα τις αξιοπρεπείς αυξήσεις στους μισθούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαδήλωση πραγματοποίησαν απόψε στο κέντρο του Τελ Αβίβ πάνω από 20.000 εκπαιδευτικοί διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές αποδοχές που παίρνουν σε σχέση με το υψηλό κόστος ζωής σε μία πόλη που θεωρείται πλέον η ακριβότερη στον κόσμο.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Times of Israel οι εκπαιδευτικοί ζητούν αύξηση του μισθού πρωτοδιόριστου εκπαιδευτικού στα 10.000 σέκελ (περίπου 3.000 δολάρια) καθώς οι μισθοί των πρωτοδιόριστων στο Ισραήλ είναι από τους χαμηλότερους στις χώρες-μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Τι λέει η πρόεδρος του συνδικάτου

Πριν λίγες μέρες η πρόεδρος της Ένωσης Δασκάλων Ισραήλ, Γιάφα Μπεν Νταβίντ, προειδοποίησε ότι από 1η Σεπτέμβρη οι μαθητές θα βρουν τις πόρτες των σχολείων κλειστές εκτός και εάν επιτευχθεί συμφωνία με την κυβέρνηση για τους μισθούς των εκπαιδευτικών ως το τέλος Ιουνίου.

«Το υπουργείο Οικονομίας έκανε ορισμένες υποτιμητικές και ταπεινωτικές προτάσεις στους δασκάλους» είπε η πρόεδρος του συνδικάτου και πρόσθεσε: «Το εκπαιδευτικό μας σύστημα αιμορραγεί και δυστυχώς το κράτος επωφελείται από το γεγονός πως το 90% των εργαζομένων είναι γυναίκες, όπως οι εκπαιδευτικοί σε νηπιαγωγεία και δημοτικά».

Σύμφωνα με την Μπεν Νταβίντ το υπουργείο Οικονομίας στην τελευταία συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς είχε προτείνει αύξηση του πρωτοδιόριστου στα 8.200 σέκελ από τα σημερινά 6.800. Είχε προτείνει επίσης άλλα 100 σέκελ στους μισθούς των εκπαιδευτικών με εργασιακή εμπειρία άνω των 15 ετών αφαιρώντας τους όμως άλλα επιδόματα.

Η πρόεδρος του συνδικάτου επέκρινε σφόδρα τις προτάσεις αυτές λέγοντας πως τέτοιες προτάσεις απορρίπτονται θεωρώντας πως προέρχονται από «ανίδεα 25χρονα στο υπουργείο Οικονομίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Αίγυπτος: Τα έσοδα από τη Διώρυγα του Σουέζ μειώθηκαν κατά 50% εν μέσω εντάσεων

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα