ΑΘΗΝΑ
03:31
|
18.05.2024
Το κρυστάλλινο μικρόφωνο «έπιασε» 838.000 ευρώ σε δημοπρασία στο Facebook. Ο αγοραστής είναι η εταιρεία κρυπτονομισμάτων «Whitebit».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Kalush Orchestra, το ουκρανικό συγκρότημα που κατέκτησε την πρώτη θέση στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision, πούλησε σε δημοπρασία το τρόπαιό του προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την αγορά drones για τον ουκρανικό στρατό. Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε στο Facebook και το κρυστάλλινο μικρόφωνο της Eurovision πουλήθηκε έναντι 900.000 δολαρίων (838.000 ευρώ). Αγοραστής είναι η εταιρεία κρυπτονομισμάτων «Whitebit».

Η δημοπρασία συνέπεσε με τη συναυλία που έδωσε το συγκρότημα από την Ουκρανία στην Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο. Και αυτή η συναυλία προβλήθηκε ως μια προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για την αγορά ιατρικών κι άλλων προμηθειών για τον ουκρανικό λαό. Ο τραγουδιστής των Kalush Orchestra, Όλεχ Πσιούκ, ζήτησε από τους Βερολινέζους να μην συνηθίσουν τον πόλεμο που έχει μέχρι στιγμής «στοιχίσει τη ζωή 4.031 αμάχων» σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. «Ο πόλεμος πρέπει να είναι η πρώτη είδηση στον κόσμο μέχρις ότου αποκατασταθεί ειρήνη», είπε ο Πσιούκ, τραγουδιστής και συνθέτης του τραγουδιού «Stefania» που χάρισε στους Ουκρανούς την πρώτη θέση στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

«Παιδιά είστε καταπληκτικοί! Εκτιμούμε όλους όσοι κάνατε δωρεά σε αυτή τη δημοπρασία και ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην ομάδα Whitebit που αγόρασε το τρόπαιο για $900.000 και τώρα είναι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες του. Κάντε τους εγγραφή, το αξίζουν πραγματικά. Δόξα στην Ουκρανία! Δόξα στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας», σχολίασε το συγκρότημα στο Facebook μετά το τέλος της δημοπρασίας.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας του μη επανδρωμένου εναέριου συστήματος PD-2. Μία μονάδα του συστήματος περιλαμβάνει τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έναν σταθμό ελέγχου, δήλωσε ο παρουσιαστής της ουκρανικής τηλεόρασης και της δημοπρασίας  Σέρχι Πρίτουλα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Δωρεάν είσοδος σε όλα τα μουσεία και πλήθος εκδηλώσεων το Σάββατο 18 Μαΐου

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα