ΑΘΗΝΑ
00:58
|
29.09.2024
Η πλέον υψηλόβαθμη Γαλλίδα πολιτικός που επισκέπτεται την Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εν μέσω επικρίσεων ότι η Γαλλία δεν υποστηρίζει ικανοποιητικά την Ουκρανία στον αγώνα της κατά της Ρωσίας, πραγματοποιεί σήμερα την πρώτη της επίσκεψη στο Κίεβο η νέα υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας.

«Μέσα από αυτό το ταξίδι, η υπουργός επιθυμεί να επιδείξει την αλληλεγγύη της Γαλλίας στον ουκρανικό λαό και την πλήρη αποφασιστικότητά της να ενισχύσει την υποστήριξη στην Ουκρανία έναντι της ρωσικής επιθετικότητας, τόσο σε ανθρωπιστικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο», ανακοίνωσε το Παρίσι.

Η Κατρίν Κολονά, η πλέον υψηλόβαθμη Γαλλίδα αξιωματούχος που επισκέπτεται τη χώρα από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, συναντήθηκε με τον Ουκρανό ομόλογό τους Ντμίτρο Κουλέμπα, ενώ αναμένεται να έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προκειμένου να έχει συζητήσεις, μεταξύ άλλων, και για το θέμα των εξαγωγών σιτηρών και της επισιτιστικής ασφάλειας.

Η επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας επισκέφθηκε νωρίτερα την Μπούτσα, στα προάστια του Κιέβου, στην οποία έγιναν σφαγές αμάχων, που αποδίδονται στα ρωσικά στρατεύματα, με σκοπό να «παραδώσει υλικό πολιτικής ασφάλειας (πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα)», όπως ανακοινώθηκε.

Η νέα υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη στη Γερμανία την πρώτη της επίσκεψη στο εξωτερικό. Εκεί υπογράμμισε ότι «καμία από τις χώρες της G7 δεν είναι σε πόλεμο με τη Ρωσία», αλλά κάλεσε σε ενίσχυση της μακροπρόθεσμης και σε όλα τα επίπεδα υποστήριξης της Ουκρανίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

ΗΠΑ και πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα