ΑΘΗΝΑ
13:16
|
28.11.2023
Πληροφορίες της ισραηλινής Globes αναφέρουν πως σύντομα η Σαουδική Αραβία θα δίνει ειδική βίζα σε Ισραηλινούς επιχειρηματίες για επενδύσεις στο ΡΙάντ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επίτευξη συμφωνίας για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας θα είναι «μια μακρά και προσεκτική διαδικασία», αλλά η ισραηλινή κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα δήλωσε απόψε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ.

Είχε προηγηθεί το Σαββατοκύριακο η αποστολή Ισραηλινών αξιωματούχων και επιχειρηματιών στο Ριάντ και την νέα πόλη της Σαουδικής Αραβίας, Νίομ, καθώς και η είδηση σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ισραηλινής οικονομικής εφημερίδας Globes πως σύντομα θα χορηγηθεί στους Ισραηλινούς επιχειρηματίες μία «ειδική βίζα» για την είσοδό τους στη χώρα ώστε να ευδοκιμήσουν πιθανά σχέδια επενδύσεων.

Στις συναντήσεις αυτές μπήκαν (σύμφωνα με πληροφορίες μερίδας του ισραηλινού Τύπου) οι βάσεις για να υπογραφούν το προσεχές διάστημα διμερείς συμφωνίες συνεργασίας σε ιατρική τεχνολογία, έρευνα, γεωργία και Ενέργεια.

Ο Λαπίντ δήλωσε επίσης στο ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού ότι σε περίπτωση που προκύψει συμφωνία, δεν θα υπάρξει μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση, όπως έγινε με προηγούμενες συμφωνίες π.χ. με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν.

«Δεν θα ξυπνήσουμε ένα πρωί με μια έκπληξη, πιθανότατα θα είναι μια μακρά και προσεκτική διαδικασία και από τις δύο πλευρές. Υπάρχουν ζητήματα ασφαλείας και για τις δύο χώρες», δήλωσε ο Λαπίντ. Δεν έκρυψε ωστόσο τις προσπάθειες που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση προσθέτοντας:

«Εργαζόμαστε για αυτό μαζί με τους Αμερικανούς και με ορισμένους φίλους μας στις χώρες του Κόλπου, σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καθηγητές φέρνουν δικές τους σόμπες για τα μαθήματα στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου

Πανελλαδική 48ωρη απεργία της ΟΕΝΓΕ

Ενόχληση και αποδοκιμασία της Αθήνας για την ακύρωση συνάντησης Σούνακ-Μητσοτάκη

Το στρατιωτικό καθεστώς του Νίγηρα καταργεί νόμο για τη διακίνηση μεταναστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα