ΑΘΗΝΑ
06:20
|
06.05.2024
Το ελληνικό ΥΠΕΞ κάλεσε όλα τα κράτη της περιοχής να συμμορφωθούν με την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Κροατίας και Ιταλίας πριν οκτώ μέρες στη Ρώμη για την οριοθέτηση ΑΟΖ στην Αδριατική Θάλασσα, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαίτερα της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS),χαιρέτισε απόψε με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, απευθυνόμενο εμμέσως πλην σαφώς στην Τουρκία, τόνισε σε ανακοίνωσή του πως η συγκεκριμένη συμφωνία «αποτελεί ακόμα ένα παράδειγμα της μοναδικής βάσης επί της οποίας θα πρέπει να επιλύονται τα ζητήματα αυτά, στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς και γενικότερα».

Και η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών καταλήγει ως εξής:

Η Ελλάδα ακολουθεί πιστά την πρακτική αυτή, καθώς έχει ήδη συνάψει δύο σχετικές συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο και έχει συμφωνήσει να παραπέμψει από κοινού με την Αλβανία το ζήτημα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, πάντα στη βάση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

Καλούμε όλα τα κράτη της περιοχής να συμμορφωθούν με την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία, ως γνωστόν, αποτελεί τμήμα του διεθνούς εθιμικού δικαίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα