ΑΘΗΝΑ
06:54
|
01.05.2024
«Όλοι στην Tesla πρέπει να περνούν τουλάχιστον 40 ώρες στο γραφείο την εβδομάδα», αναφέρει ο Μασκ σε email.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc, Ίλον Μασκ, ζήτησε από τους υπαλλήλους της εταιρείας να επιστρέψουν στο γραφείο ή να εγκαταλείψουν την εταιρεία, σύμφωνα με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη στους υπαλλήλους το βράδυ της Τρίτης σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Εάν δεν εμφανιστείτε, θα υποθέσουμε ότι έχετε παραιτηθεί».

Δύο πηγές του Reuters επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητα του email. Η Tesla δεν απάντησε σε αίτημα του μέσου για σχόλιο.

Οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες στη Silicon Valley δεν απαιτούν από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στο γραφείο με πλήρη απασχόληση, ενόψει της αντίστασης ορισμένων εργαζομένων και της αναζωπύρωσης των κρουσμάτων κορονοϊού.

«Υπάρχουν φυσικά εταιρείες που δεν το απαιτούν αυτό, αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που έφεραν στην αγορά ένα υπέροχο νέο προϊόν; Έχει περάσει καιρός», είπε ο Μασκ στο email.

«Η Tesla έχει και θα δημιουργήσει και θα κατασκευάσει πραγματικά τα πιο συναρπαστικά και ουσιαστικά προϊόντα από οποιαδήποτε εταιρεία στη Γη. Αυτό δεν θα συμβεί τηλεφωνικώς.»

Ένας από τους ακόλουθους του Μασκ στο Twitter δημοσίευσε ένα άλλο email που προφανώς έστειλε ο Μασκ σε στελέχη ζητώντας τους να εργάζονται στο γραφείο για τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα ή να «αποχωρήσουν από την Tesla».

Σε απάντηση σε αυτό το tweet, ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος συμφώνησε να κάνει ιδιωτική την Twitter Inc σε μια συμφωνία 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είπε: «Θα πρέπει να προσποιούνται ότι εργάζονται κάπου αλλού».

Τον Μάιο του 2020, ο Μασκ άνοιξε ξανά ένα εργοστάσιο της Tesla στο Fremont της Καλιφόρνια, αψηφώντας τα μέτρα περιορισμού της κομητείας Alameda για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Η Tesla ανέφερε 440 περιπτώσεις στο εργοστάσιο από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία της κομητείας που ελήφθησαν από τον ιστότοπο νομικών πληροφοριών Plainsite.

Πέρυσι, η εταιρεία πυραύλων SpaceX του Μασκ ανέφερε 132 κρούσματα COVID-19 στα κεντρικά της γραφεία στην πόλη Χόθορν της περιοχής του Λος Άντζελες, σύμφωνα με στοιχεία της κομητείας.

Ενώ ορισμένοι μεγάλοι εργοδότες έχουν υιοθετήσει μόνιμα τις πολιτικές εθελοντικής εργασίας από το σπίτι, άλλοι, συμπεριλαμβανομένης της Google της Alphabet Inc, στοιχηματίζουν ότι είναι καλύτερο να προωθηθούν οι προσωπικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των συναδέλφων.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Parag Agrawal, έγραψε στο Twitter τον Μάρτιο ότι τα γραφεία του Twitter θα άνοιγαν ξανά, αλλά οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να εργάζονται από το σπίτι εάν το προτιμούσαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ο Κουτσούμπας

Φον ντερ Λάιεν: «Δεν αποκλείεται» να απαγορευτεί το TikTok και στην Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα