ΑΘΗΝΑ
17:55
|
04.05.2024
Ξεκινά το 12ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας και οι γυναίκες δημιουργοί κρατούν το τιμόνι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ζήτημα της γυναικείας οπτικής, σε συνδυασμό με ζητήματα ενδυνάμωσης της γυναικείας δημιουργικότητας, διακριτής γραφής και της θέσης των επαγγελματιών γυναικών στη βιομηχανία του κινηματογράφου, διατρέχει το αφιέρωμα Με τον φακό των γυναικών που ξεκινά σήμερα στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Ένα μεγάλο αφιέρωμα που αναδεικνύει σημαντικές διευθύντριες φωτογραφίας του ελληνικού και του διεθνούς κινηματογράφου και τις υποδέχεται μαζί με το κοινό στις προβολές ταινιών τους και στη συζήτηση στρογγυλής τράπεζας «Με τον Φακό των γυναικών», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου και ώρα 18:00.

Στο πλαίσιο αυτό θα προβάλλει μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες της Κλερ Ντενί, που πριν λίγες μέρες έφυγε από τις Κάννες με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής, ενώ θα υποδεχθεί στην Αθήνα την Ανιές Γκοντάρ,διευθύντρια φωτογραφίας της Ντενί, και τη Ντάρια Ντ’ Αντόνιο, στενή συνεργάτιδα του Πάολο Σορεντίνο, η οποία πριν μερικές εβδομάδες απέσπασε το βραβείο καλύτερης φωτογραφίας στα ιταλικά Όσκαρ (τα βραβεία David di Donatello).

Το φεστιβάλ θα υποδεχθεί ακόμα τη Μπαμπέτ Μανγκόλτ, συνεργάτιδα της Σαντάλ Ακερμάν και τις Ελληνίδες διευθύντριες φωτογραφίας Ολυμπία Μυτιληναίου, στενή συνεργάτιδα του Πάνου Χ. Κούτρα (το Dodo τους μόλις προβλήθηκε με επιτυχία στις Κάννες), Κατερίνα Μαραγκουδάκη, την πρώτη γυναίκα διευθύντρια φωτογραφίας που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, αλλά και τη νεότερη και ταλαντούχα Χριστίνα Μουμούρη.

Αναλυτικά, οι ημέρες και ώρες προβολής κάθε ταινίας ΕΔΩ Ολόκληρος ο κατάλογο του 12ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, ΕΔΩ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Απεβίωσε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

«Ο τρελός του χωριού»: Η σκοτεινή όψη της ελληνικής υπαίθρου μέσα σε μια φωτογραφία

Όχι άλλη τοξικότητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα