ΑΘΗΝΑ
00:05
|
06.05.2024
Συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό της Βασίλι Νεμπένζια, σχεδιάζει τις επόμενες μέρες η Αμερικανίδα πρέσβειρα στον ΟΗΕ, Λίντα Τόμας Γκρίνφιλντ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με τον Ρώσο πρέσβη στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, Βασίλι Νεμπένζια, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τις επόμενες μέρες η Αμερικανίδα πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη, Λίντα Τόμας Γκρίνφιλντ.

Βασικός σκοπός μίας τέτοιας συνάντησης θα είναι (κατά τη δήλωσή της) η συζήτηση γύρω από την επανέναρξη παραδόσεων «ανθρωπιστικής» βοήθειας από μεθοριακές περιοχές της Συρίας σε περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας όπου έχουν συγκεντρωθεί τζιχαντιστές, άλλοι αντικαθεστωτικοί και φιλοτουρικές μισθοφορικές οργανώσεις μαζί με τις οικογένειές τους.

«Μετά την (σ.σ. εισβολή) στην Ουκρανία δεν είχαμε τακτικές συναντήσεις, αλλά είναι πρόθεσή μου, όταν επιστρέψω στη Νέα Υόρκη, να συναντηθώ μαζί του για τη Συρία» είπε σε δημοσιογράφους η Λίντα Τόμας Γκρίνφιλντ καθώς επέστρεφε στις ΗΠΑ από την Τουρκία, όπου επισκέφτηκε τα σύνορα με τη Συρία για την αξιολόγηση μιας μακροχρόνιας επιχείρησης ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας που επιτρέπει τις διασυνοριακές παραδόσεις πρόκειται να λήξει στις 10 Ιουλίου. Η στενή σύμμαχος της Συρίας, Ρωσία, έχει εκφράσει την αντίθεσή της στην ανανέωση της επιχείρησης επειδή παραβιάζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας. Προτείνει έτσι να  παρασχεθεί περισσότερη βοήθεια από το εσωτερικό της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα