ΑΘΗΝΑ
09:39
|
07.05.2024
«Ο νόμος για τις επικοινωνίες χαρακτηρίζει τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την παράκαμψη του αποκλεισμού παράνομου περιεχομένου ως απειλή».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ομοσπονδιακό Παρατηρητήριο Επικοινωνιών της Ρωσίας, Roskomnadzor, επιβεβαίωσε τη συνεχιζόμενη προσπάθειά του να αποκλείσει τις υπηρεσίες VPN, συμπεριλαμβανομένου του Proton VPN, που επιτρέπουν την πρόσβαση σε διαδικτυακό περιεχόμενο που απαγορεύεται στη Ρωσία.

«Ο νόμος για τις επικοινωνίες χαρακτηρίζει τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την παράκαμψη του αποκλεισμού παράνομου περιεχομένου ως απειλή. Το Κέντρο Παρακολούθησης και Διαχείρισης του Δημόσιου Δικτύου Τηλεπικοινωνιών λαμβάνει μέτρα για να περιορίσει τη χρήση υπηρεσιών VPN στη Ρωσία που παραβιάζουν τη ρωσική νομοθεσία», δήλωσε η Roskomnadzor.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριακής Πολιτικής της Κρατικής Δούμας, Alexander Khinshtein, δήλωσε τη 15η Μαρτίου ότι περίπου 20 δημοφιλείς υπηρεσίες VPN αποκλείστηκαν στη Ρωσία και η Roskomnadzor δεσμεύτηκε να αποκλείσει περισσότερες. Πέρυσι, η Ρωσία επέβαλε περιορισμούς σε περισσότερες από δώδεκα δημοφιλείς υπηρεσίες, όπως ExpressVPN, Nord VPN, Hola!VPN, IPVanish VPN, KeepSolid VPN Unlimited και Speedify VPN. Η Roskomnadzor επιτρέπει τη χρήση τους μόνο από εταιρείες από τη λεγόμενη λευκή λίστα, οι οποίες έχουν ενημερώσει τη ρυθμιστική αρχή για την ανάγκη υπηρεσιών VPN στις δραστηριότητές τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι: Σι και Μακρόν συζήτησαν περί εμπορίου και Ρωσοουκρανικού

Πούτιν: Ορκίζεται Πρόεδρος για 5η φορά

Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα θα μείνει σημείο αναφοράς στην ιστορία

Γάζα: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να καρπωθούν τα γεωπολιτικά οφέλη της συνεχιζόμενης επίθεσης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα