ΑΘΗΝΑ
09:56
|
05.05.2024
Οι φοιτητές που έχουν ήδη εξοφλήσει τα φοιτητικά τους δάνεια δεν επηρεάζονται.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει τα ομοσπονδιακά σπουδαστικά δάνεια περίπου 560.000 δανειοληπτών που φοίτησαν στην κερδοσκοπική εκπαιδευτική αλυσίδα κολεγίων Corinthian. 

Στο πλαίσιο της νέας δράσης, εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές που φοίτησαν στην πλέον ανενεργή αλυσίδα θα λάβουν 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε πλήρεις απαλλαγές δανείων – αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του υπουργείου Εκπαίδευσης των Ηνωμένων Πολιτειών. 

«Από σήμερα, κάθε φοιτητής που εξαπατήθηκε και οδηγήθηκε σε χρέη από τα κολέγια Corinthian μπορεί να είναι βέβαιος ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις θα τον υποστηρίξει και θα εκπληρώσει τα ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνειά του”, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας των Ηνωμένων Πολιτειών, Μιγκέλ Καρντόνα. «Για πάρα πολύ καιρό, η Corinthian ασχολήθηκε με τη χονδρική οικονομική εκμετάλλευση των φοιτητών, παραπλανώντας τους ώστε να αναλάβουν όλο και περισσότερα χρέη για να πληρώσουν για υποσχέσεις που δεν θα τηρούσαν ποτέ».

Όσοι έχουν υπόλοιπο στο χρέος τους θα λάβουν επίσης επιστροφές για πληρωμές που έχουν ήδη πραγματοποιήσει, δήλωσαν αξιωματούχοι του Υπουργείου Παιδείας. Οι μαθητές που έχουν εξοφλήσει τα σχολικά τους δάνεια δεν θα επηρεαστούν. 

Στο απόγειό της, η Corinthian ήταν μια από τις μεγαλύτερες κερδοσκοπικές εταιρείες κολεγίων της χώρας, με περισσότερους από 110.000 φοιτητές σε 100 πανεπιστημιουπόλεις σε όλη τη χώρα. 

Η εταιρεία έκλεισε το 2015 εν μέσω εκτεταμένων ευρημάτων απάτης. Η κυβέρνηση Ομπάμα διαπίστωσε ότι πολλές πανεπιστημιουπόλεις παραποιούσαν δεδομένα σχετικά με την επιτυχία των αποφοίτων τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα σχολεία ανέφεραν ότι οι μαθητές είχαν βρει δουλειά στους τομείς σπουδών τους, παρόλο που εργάζονταν σε παντοπωλεία ή αλυσίδες fast food.

Εκατοντάδες φοιτητές είπαν στους ερευνητές ότι πιέστηκαν να εγγραφούν με υποσχέσεις για προσοδοφόρα απασχόληση, για να καταλήξουν με τεράστια ποσά χρέους και λίγες προοπτικές εργασίας. Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι διαπίστωσαν επίσης ότι η εταιρεία είπε ψευδώς στους φοιτητές ότι οι μονάδες μαθημάτων τους θα μπορούσαν να μεταφερθούν σε άλλα κολέγια.

Η υπόθεση ενέπνευσε ομοσπονδιακή καταστολή και η κυβέρνηση Ομπάμα υποσχέθηκε να συγχωρήσει δάνεια για φοιτητές των κολεγίων Corinthian των οποίων τα προγράμματα έλεγαν ψέματα σχετικά με τα ποσοστά ανεύρεσης εργασίας. Όμως, μια έκρηξη στις αιτήσεις για διαγραφή χρέους, μαζί με τις πολιτικές μάχες για τη διαδικασία, δημιούργησαν μια εκκρεμότητα πολλών ετών στη διαδικασία, αφήνοντας πολλούς πρώην φοιτητές να περιμένουν ακόμη ανακούφιση.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης Μπάιντεν έρχεται καθώς ο Πρόεδρος Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο ευρύτερης διαγραφής φοιτητικών δανείων. Στην προεκλογική του εκστρατεία, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι υποστηρίζει τη συγχώρεση 10.000 δολαρίων σε φοιτητικά δάνεια για όλους τους δανειολήπτες. Αργότερα ανέφερε ότι μια τέτοια δράση θα πρέπει να γίνει μέσω του Κογκρέσου, αλλά ο Λευκός Οίκος είπε ότι εξετάζει εάν θα το επιδιώξει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Θα απαντήσουμε στις Βαλτικές προκλήσεις με ασύμμετρα μέτρα

Έφτασε η ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια στο Νίγηρα

Έναρξη της 15ης συνόδου κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στη Γκάμπια

Μακρόν: Να διατηρηθεί ο διάλογος με την Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα