ΑΘΗΝΑ
09:45
|
08.08.2022
«Κάντε την πολιτική σας, αλλά μην τολμήσετε να ξεπεράσετε τα όρια και να μιλήσετε για διχοτόμηση του Πακιστάν», τον προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συνέντευξή του, ο έκπτωτος πρωθυπουργός του Πακιστάν και πρόεδρος του κόμματος PTI, Ιμράν Χαν, προειδοποίησε ότι εάν το κατεστημένο δεν έπαιρνε τη σωστή απόφαση, τότε η χώρα θα χωριστεί στα τρία και αναφέρθηκε σε αυτό ως την αιτία που «ασκεί πίεση» στο κατεστημένο.

«Εάν το κατεστημένο δεν πάρει τις σωστές αποφάσεις, τότε μπορώ να διαβεβαιώσω γραπτώς ότι αυτοί και ο στρατός θα καταστραφούν λόγω του τι θα γίνει με τη χώρα εάν χρεοκοπήσει», δήλωσε ο Ιμράν Χαν.

«Το Πακιστάν οδεύει προς μια χρεοκοπία. Εάν συμβεί αυτό, τότε ποιος θεσμός θα πληγεί; Ο στρατός. Αφού χτυπηθεί, τι παραχώρηση θα αναγκαστούμε να κάνουμε; Αποπυρηνικοποίηση».

«Αν δεν ληφθούν οι σωστές αποφάσεις αυτή τη στιγμή, τότε η χώρα οδεύει προς την αυτοκτονία».

«Ινδικές δεξαμενές σκέψης στο εξωτερικό σκέφτονται να αποσπάσουν το Μπαλουχιστάν, έχουν σχέδια, γι’ αυτό ασκώ πίεση».

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Σεχμπάζ Σαρίφ, κατηγόρησε την Πέμπτη τον έκπτωτο προκάτοχό του, για «γυμνές απειλές κατά της χώρας».

Αναφερόμενος στη συνέντευξη του Ιμράν Χαν, ο Σαρίφ, ο οποίος βρίσκεται σε τριήμερη επίσκεψη στην Τουρκία, ζήτησε από τον Χαν να περιορίσει τις απειλές του και τον χαρακτήρισε “ανίκανο” να ασκήσει οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα.

«Κάντε την πολιτική σας, αλλά μην τολμήσετε να ξεπεράσετε τα όρια και να μιλήσετε για διχοτόμηση του Πακιστάν», προειδοποίησε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

8 Αυγούστου 1974: «Καλησπέρα… Παραιτούμαι»

Ο Γκουστάβο Πέτρο ορκίστηκε πρόεδρος της Κολομβίας

Ο Ρότζερ Γουότερς εξηγεί σε 2 λεπτά γιατί ο Μπάιντεν είναι «εγκληματίας πολέμου»

Ακούει… το Μαξίμου;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα