ΑΘΗΝΑ
01:52
|
01.05.2024
Η ρωσική εταιρεία Aeroflot αναγκάστηκε να ακυρώσει πτήση από το Κολόμπο στη Μόσχα αφού οι τοπικές αρχές απαγόρευσαν στο αεροπλάνο να φύγει από τη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές της Σρι Λάνκα καθήλωσαν ένα πολιτικό αεροσκάφος που ανήκει στη ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot και κατέλαβαν το αεροπλάνο, ανέφερε την Παρασκευή η τοπική εφημερίδα News First.

Το Ανώτατο Εμπορικό Δικαστήριο του Κολόμπο φέρεται να εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης μετά από καταγγελία που υποβλήθηκε από την ιρλανδική εταιρεία Celestial Aviation Trading Limited, η οποία συνδέεται με τον εκμισθωτή αεροσκαφών GECAS.

Αφού τα δυτικά κράτη επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία, οι εκμισθωτές αεροσκαφών ζήτησαν από τη Μόσχα να επιστρέψει τα μισθωμένα αεροπλάνα υπό τον φόβο δευτερευουσών κυρώσεων και καθώς οι περιορισμοί τους απαγόρευαν να επιδιώξουν οικονομικές σχέσεις με ρωσικές αεροπορικές εταιρείες.

Η Ρωσία, ωστόσο, κράτησε την πλειονότητα των αεροπλάνων, δηλώνοντας ότι η απαίτηση επιστροφής τους παραβιάζει τις συμβάσεις μίσθωσης. Ξεκίνησε επίσης να καταχωρεί τα αεροπλάνα στη χώρα, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Airfleets, το αεροσκάφος που κρατήθηκε στη Σρι Λάνκα καταχωρήθηκε στο ρωσικό νηολόγιο στα τέλη Απριλίου και πριν από αυτό ήταν νηολογημένο στις Βερμούδες.

Η Aeroflot ανακοίνωσε ότι η ακρόαση για την απελευθέρωση του αεροσκάφους έχει προγραμματιστεί για την 8η Ιουνίου.

Το ρωσικό τουριστικό πρακτορείο Intourist δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι οι σχεδόν 200 επιβάτες που περίμεναν να πετάξουν με το υπό κατάληψη αεροπλάνο φιλοξενήθηκαν σε κοντινό ξενοδοχείο.

Οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιβλήθηκαν τον Φεβρουάριο απαγόρευσαν την προμήθεια πολιτικών αεροσκαφών και ανταλλακτικών στη Ρωσία, καθώς και τη συντήρηση και την ασφάλισή τους. Επιπλέον, οι κυρώσεις υποχρεώνουν τους εκμισθωτές να τερματίσουν τις υπάρχουσες συμβάσεις τους με τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες.

Στις αρχές του Μαρτίου, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών της Ρωσίας ενημέρωσε τις αεροπορικές εταιρείες για περιπτώσεις ακύρωσης πιστοποιητικών αξιοπλοΐας για αεροσκάφη που είναι νηολογημένα στο εξωτερικό, ενώ στα μέσα Μαρτίου, η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας των Βερμούδων (BCAA) ανέστειλε τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας αεροσκαφών ρωσικών αεροπορικών εταιρειών που ήταν εγγεγραμμένα στις Βερμούδες. Οι ρωσικές προσπάθειες να καταχωρηθούν εκ νέου τα αεροπλάνα στη χώρα δέχθηκαν επικρίσεις, καθώς ορισμένες χώρες αμφισβήτησαν την ασφάλεια των πτήσεων με αεροπλάνα που δεν ελέγχονται από διεθνώς αναγνωρισμένα νηολόγια.

Στα τέλη Μαΐου, οι κινεζικές αεροπορικές αρχές έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους σε αεροπλάνα Boeing και Airbus που χρησιμοποιούνται από ρωσικές αεροπορικές εταιρείες, καθώς η «διπλή εγγραφή» αυτών των αεροσκαφών δεν πληροί τις διεθνείς προϋποθέσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα