ΑΘΗΝΑ
03:27
|
20.09.2024
Το Οχάιο και η Λουιζιάνα εξετάζουν το ενδεχόμενο να μειώσουν τις προϋποθέσεις για τον οπλισμό των μελών του σχολικού προσωπικού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο πολιτειακά νομοθετικά σώματα εξετάζουν μέτρα που θα επιτρέψουν στους εκπαιδευτικούς και στο σχολικό προσωπικό να φέρουν όπλα μετά τον πυροβολισμό στο δημοτικό σχολείο του Τέξας που σκότωσε 19 παιδιά τον περασμένο μήνα, παρά τις αντιθέσεις από υποστηρικτές του ελέγχου των όπλων, ομάδες εκπαιδευτικών και ειδικούς σε θέματα ασφάλειας των σχολείων. 

Ο κυβερνήτης του Οχάιο, Ντε Γουάιν δήλωσε ότι κάλεσε τη Γενική Συνέλευση του Οχάιο την περασμένη εβδομάδα να εγκρίνει το νομοσχέδιο που θα επιτρέψει στις σχολικές περιφέρειες να «ορίσουν ένοπλο προσωπικό για την ασφάλεια και την ασφάλεια των σχολείων». Πρόσθεσε ότι ανυπομονεί να «υπογράψει αυτή τη σημαντική νομοθεσία».

«Το γραφείο μου συνεργάστηκε με τη Γενική Συνέλευση για να αφαιρέσει εκατοντάδες ώρες προγράμματος σπουδών που δεν είχαν σχέση με την ασφάλεια του σχολείου και να διασφαλίσει ότι οι απαιτήσεις εκπαίδευσης ήταν προσαρμοσμένες για σχολικό περιβάλλον και περιείχαν σημαντική εκπαίδευση βασισμένη σε σενάρια. Το νομοσχέδιο 99 επιτυγχάνει αυτούς τους στόχους και ευχαριστώ τη Γενική Συνέλευση για την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου για την προστασία των παιδιών και των εκπαιδευτικών του Οχάιο».

Η ιδέα είναι ένα δημοφιλές θέμα συζήτησης στους συντηρητικούς κύκλους. Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας, ο Ρεπουμπλικανός Κεν Πάξτον, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Fox News την ημέρα της επίθεσης στο σχολείο Uvalde ότι η πολιτεία, η οποία ήδη επιτρέπει στους δασκάλους να είναι οπλισμένοι, θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να εξασφαλίσει ότι οι σχολικοί υπάλληλοι έχουν πυροβόλα όπλα. 

«Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε τους κακούς ανθρώπους να κάνουν κακές πράξεις», είπε. «Μπορούμε ενδεχομένως να οπλίσουμε και να προετοιμάσουμε και να εκπαιδεύσουμε εκπαιδευτικούς και άλλους διοικητικούς υπαλλήλους ώστε να ανταποκρίνονται γρήγορα, επειδή η πραγματικότητα είναι ότι δεν έχουμε τους πόρους για να υπάρχει αστυνομία σε κάθε σχολείο».

Τουλάχιστον 28 πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του Τέξας, επιτρέπουν επί του παρόντος στους δασκάλους ή στο σχολικό προσωπικό να φέρουν όπλο στην τάξη υπό διαφορετικές συνθήκες, σύμφωνα με μελέτη του 2020 από τη RAND Corporation. 

«Αυτά τα νομοσχέδια αφορούν τη ρητορική και την απόσπαση της προσοχής – δεν αφορούν λύσεις», δήλωσε ο Ρομπ Γουίλκοξ, ομοσπονδιακός νομικός διευθυντής του οργανισμού Everytown for Gun Safety. «Αν εισάγετε όπλα στα σχολεία, όχι μόνο είναι αναποτελεσματικό, αλλά εισάγετε περισσότερους κινδύνους. Πώς θα αποθηκεύονται τα όπλα; Πώς θα εκπαιδεύονται οι άνθρωποι; Πότε θα χρησιμοποιηθούν τα όπλα; Πώς διασφαλίζετε ότι τα παιδιά δεν θα έχουν πρόσβαση σε αυτά; Πώς διασφαλίζετε ότι ένα όπλο δεν χρησιμοποιείται σε μια τεταμένη κατάσταση στο σχολείο; Όλα αυτά είναι κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με αυτό το είδος νομοθεσίας που δεν απαντώνται ποτέ».

Η Εθνική Ένωση Εκπαίδευσης και η Αμερικανική Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών έχουν εκφράσει εδώ και καιρό την αντίθεσή τους στον οπλισμό των εκπαιδευτικών ως λύση για την ένοπλη βία στα σχολεία και πολλοί έχουν επίσης κοινές ανησυχίες για τον αυξημένο κίνδυνο νομικής ευθύνης για τους δασκάλους και τα σχολεία. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα