ΑΘΗΝΑ
20:45
|
02.05.2024
Πρόσκληση επίσκεψης στο Κίεβο έδωσε στον Γερμανό καγκελάριο ο πρόεδρος της ουκρανικής βουλής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά τις γερμανο-ουκρανικές εντάσεις με αφορμή τις έως πρότινος στενές ενεργειακές και οικονομικές σχέσεις της Γερμανίας με τη Ρωσία, ήρθε και η ηρεμία μετά την καταιγίδα.

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του Γερμανού Καγκελάριου Όλαφ Σολτς για την παράδοση βαρέων όπλων στο Κίεβο, ο πρόεδρος της ουκρανικής βουλής Ρουσλάν Στέφαντσουκ  μετέβη σήμερα στο Βερολίνο και συνάντησε τον Γερμανό Πρόεδρο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, την επίσκεψη του οποίου είχαν εμποδίσει στα μέσα του περασμένου Απρίλη στο Κίεβο με την «κατηγορία» ότι είχε θετική στάση απέναντι στη Ρωσία και της πολυετούς στήριξής του στον αγωγό φυσικού αερίου Νορντ Στριμ 2.

Πέρα από την επίσκεψή του το Προεδρικό Μέγαρο  Bellevue ο Ρουσλάν Στέφαντσουκ, συνάντησε και τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς και την πρόεδρο της Bundestag Μπέρμπελ Μπας.

Μετά τη συνάντηση στην καγκελαρία, ο Ουκρανός πολιτικός ανακοίνωσε ότι κάλεσε τον Σολτς να επισκεφθεί το Κίεβο και να μιλήσει στο κοινοβούλιο, ενώ ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ δήλωσε σχετικά ότι ο καγκελάριος «έλαβε ευγενικά γνώση της πρόσκλησης», χωρίς ωστόσο να ανακοινώσει συγκεκριμένα σχέδια.

«Ο κ. Στέφαντσουκ φάνηκε ικανοποιημένος από την ανακοίνωση του καγκελάριου για την παράδοση επιπλέον βαρέων όπλων και ευχαρίστησε για τη μεγάλη στήριξη της Γερμανίας (….) Σε ό,τι αφορά σχέδια ενδεχόμενου ταξιδιού, θα ενημερώσουμε όταν θα υπάρχουν» δήλωσε αυστηρά ο Μπούχνερ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή τον φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα