ΑΘΗΝΑ
03:46
|
23.06.2024
Οπλοστάσιο ανακάλυψε η γαλλική αστυνομία μετά τη σύλληψη τεσσάρων φερόμενων ως νεοναζί στην Αλσατία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η γαλλική αστυνομία ανακάλυψε ολόκληρο οπλοστάσιο, συμπεριλαμβανομένων πολυβόλων, μετά τη σύλληψη τεσσάρων ανδρών που θεωρούνται ύποπτοι ότι ανήκουν σε μια νεοναζιστική ομάδα στην ανατολική περιοχή της Αλσατίας, δήλωσαν αξιωματούχοι την Παρασκευή.

Περίπου 200 αστυνομικοί συνέλαβαν τους άνδρες, ηλικίας 45 έως 53 ετών, στα σπίτια τους την Τρίτη κοντά στη Μυλούζ, αφού οι υπηρεσίες πληροφοριών διαπίστωσαν ότι τα μέλη της ομάδας συμμετείχαν σε «κυνήγι Εβραίων» κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στο Στρασβούργο, είπε ο εισαγγελέας Εντγούζ Ρου-Μοριζό σε συνέντευξη Τύπου. .

Ανακάλυψαν έναν «ανησυχητικό» αριθμό όπλων – 18 νόμιμα και 23 παράνομα – 167 γεμιστήρες, 30 κιλά πυρίτιδας και υλικά για πιθανή κατασκευή εκρηκτικών, είπε.

Βρέθηκε επίσης το ισοδύναμο «τουλάχιστον 120.000 φυσιγγίων» σε σφαίρες, είπε ο αντισυνταγματάρχης Γιάν Ουανσόν της τοπικής αστυνομικής μονάδας.

Η Γαλλία έχει εντείνει την παρακολούθηση ακροδεξιών εξτρεμιστών, λόγω της αύξησης των αντισημιτικών περιστατικών τα τελευταία χρόνια, με τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να επισκέπτεται ένα βανδαλισμένο εβραϊκό νεκροταφείο στην Αλσατία τον Δεκέμβριο του 2019.

Μέχρι στιγμής οι ερευνητές δεν έχουν καθορίσει εάν οι άνδρες σχεδίαζαν επίθεση, αλλά βρέθηκαν αντισημιτικά έργα και έργα άρνησης του Ολοκαυτώματος και ο εξοπλισμός υπολογιστών αναλύεται, είπε ο Ρου-Μοριζό.

Ανακάλυψαν επίσης εξοπλισμό για την κατασκευή σφαιρών και περισσότερα από 25.000 ευρώ σε μετρητά.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται για εμπορία όπλων και αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών.

Πηγή: The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόσφυγες… άλλη μια Παγκόσμια Ημέρα πέρασε

Γάζα: Πάνω από 100 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις το τελευταίο 24ωρο

Δύο συλλήψεις για την ανθρωποκτονία στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στη Ριτσώνα

Στους 54 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από μολυσμένο αλκοόλ στην Ινδία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα