ΑΘΗΝΑ
05:43
|
30.06.2026
Έκκληση της Εσθονής πρωθυπουργού για ενότητα μπροστά στην «απειλή» της γειτονικής Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρωθυπουργός της Εσθονίας, Κάγια Κάλας, απηύθυνε έκκληση για συνομιλίες για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης μετά την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού της, τον οποίο κατηγόρησε για υπονόμευση των αξιών και της ανεξαρτησίας της χώρας της Βαλτικής.

Έπειτα από αίτημα της Κάλας, ο πρόεδρος της Εσθονίας, Άλαρ Κάρις, απομάκρυνε την Παρασκευή και τους επτά υπουργούς που προέρχονταν από το κόμμα του Κέντρου (Eesti Keskerakond – EK), το οποίο διατηρούσε άλλοτε επίσημους δεσμούς με το κόμμα «Ενωμένη Ρωσία» του Βλαντίμιρ Πούτιν. «Η κατάσταση ασφάλειας στην Ευρώπη δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω να συνεργάζομαι με το κόμμα του Κέντρου, το οποίο δεν μπορεί να βάλει τα συμφέροντα της Εσθονίας πάνω από τα δικά του συμφέροντα», είπε ο Κάλας.

«Περισσότερο από ποτέ η Εσθονία χρειάζεται μια λειτουργική κυβέρνηση, η οποία θα μοιράζεται τις ίδιες κοινές αξίες», πρόσθεσε η Κάγια Κάλας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Την πολεμοκάπηλη πολιτική ΗΠΑ και Ιαπωνίας καταγγέλλει η Βόρεια Κορέα

Έφυγε από τους Δημοκράτες του Κασσελάκη και ο Μιχάλης Χουρδάκης

Μητσοτάκης σε Αιγάλεω: Συνεχίζουμε να … δουλεύουμε σκληρά

Επιστολή Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς στον Μητσοτάκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα