ΑΘΗΝΑ
10:14
|
16.04.2024
Έκκληση της Εσθονής πρωθυπουργού για ενότητα μπροστά στην «απειλή» της γειτονικής Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρωθυπουργός της Εσθονίας, Κάγια Κάλας, απηύθυνε έκκληση για συνομιλίες για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης μετά την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού της, τον οποίο κατηγόρησε για υπονόμευση των αξιών και της ανεξαρτησίας της χώρας της Βαλτικής.

Έπειτα από αίτημα της Κάλας, ο πρόεδρος της Εσθονίας, Άλαρ Κάρις, απομάκρυνε την Παρασκευή και τους επτά υπουργούς που προέρχονταν από το κόμμα του Κέντρου (Eesti Keskerakond – EK), το οποίο διατηρούσε άλλοτε επίσημους δεσμούς με το κόμμα «Ενωμένη Ρωσία» του Βλαντίμιρ Πούτιν. «Η κατάσταση ασφάλειας στην Ευρώπη δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω να συνεργάζομαι με το κόμμα του Κέντρου, το οποίο δεν μπορεί να βάλει τα συμφέροντα της Εσθονίας πάνω από τα δικά του συμφέροντα», είπε ο Κάλας.

«Περισσότερο από ποτέ η Εσθονία χρειάζεται μια λειτουργική κυβέρνηση, η οποία θα μοιράζεται τις ίδιες κοινές αξίες», πρόσθεσε η Κάγια Κάλας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Το ισραηλινό συμβούλιο πολέμου αποφάσισε επώδυνα αντίποινα κατά του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα