ΑΘΗΝΑ
05:00
|
01.05.2024
Η αλυσίδα ξενοδοχείων Marriott ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τη Ρωσία μετά από 25 χρόνια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αλυσίδα ξενοδοχείων Marriott ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τη Ρωσία μετά από 25 χρόνια, λέγοντας ότι οι δυτικοί περιορισμοί καθιστούν «αδύνατο» να συνεχίσει να λειτουργεί εκεί.

Η εταιρεία έκλεισε το γραφείο της στη Μόσχα και διέκοψε τις επενδύσεις της στη Ρωσία τον Μάρτιο, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Ωστόσο, τα 22 ξενοδοχεία της στη χώρα ανήκουν σε τρίτους και παρέμειναν ανοιχτά.

Η Marriott είπε ότι η διαδικασία αναστολής των επιχειρήσεων στη Ρωσία ήταν «σύνθετη».

Ωστόσο, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε: «Καταλήξαμε στην άποψη ότι οι περιορισμοί που ανακοινώθηκαν πρόσφατα στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ θα καταστήσουν αδύνατο για τη Marriott να συνεχίσει να λειτουργεί ή να παρέχει franchise ξενοδοχεία στη ρωσική αγορά».

Η εταιρεία είπε ότι παρέμεινε «επικεντρωμένη στη φροντίδα των συνεργατών μας με έδρα τη Ρωσία» και υποστήριζε άτομα στην Ουκρανία και τη Ρωσία για να εξασφαλίσουν απασχόληση στη Marriott εκτός των χωρών που επλήγησαν από τη σύγκρουση.

«Συνεχίζουμε να ενώνουμε τους συνεργάτες μας και εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να ευχηθούμε να σταματήσει η τρέχουσα βία και να ξεκινήσει μια πορεία προς την ειρήνη», προστίθεται.

Η Marriott ακολουθεί τα McDonald’s, Starbucks και άλλες εταιρείες που οδεύουν προς τις εξόδους τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και οι δυτικές κυρώσεις που στοχεύουν στην οικονομική απομόνωση της Ρωσίας σφίγγουν οικονομικά.

Η δημόσια κατακραυγή για την εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν άσκησε επίσης πίεση στις δυτικές φίρμες να αποστασιοποιηθούν. Οι επωνυμίες ξενοδοχείων επέστησαν την προσοχή επειδή ήταν από τις πιο αργές στην ανταπόκριση αυτή.

«Η διαδικασία αναστολής των εργασιών σε μια αγορά όπου η Marriott δραστηριοποιείται εδώ και 25 χρόνια είναι περίπλοκη», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Η Marriott δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την έξοδό της.

Τα περιουσιακά στοιχεία της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Renault στη χώρα κρατικοποιήθηκαν, ενώ ο κολοσσός των burger McDonald’s πούλησε τα εστιατόριά του, πολλά από τα οποία ανήκαν απευθείας στην εταιρεία, σε υφιστάμενο δικαιοδόχο.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ο Κουτσούμπας

Αυξήθηκε και άλλο το 2023 η κερδοφορία της τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα

Δεκαπλάσια κέρδη για την Samsung έφερε η άνοδος στις τιμές των τσιπ μνήμης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα