ΑΘΗΝΑ
17:42
|
04.05.2024
΄Ένα σπίτι έχει ήδη παραδοθεί στις φλόγες. Ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός 112 δίνοντας εντολή εκκένωσης της Άνω Βούλας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα το Σάββατο στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας και στη συνέχεια επεκτάθηκε προς το Πανόραμα της Βούλας, με τον μηχανισμό 112 της Πολιτικής Προστασίας να ενεργοποιείται εκδίδοντας εντολή εκκένωσης της Άνω Βούλας με κατεύθυνση την Πλατεία Άλσους, ενώ ενα σπίτι έχει ήδη παραδοθεί στις φλόγες.

Η πυρκαγία έχει περικυκλώσει την περιοχή γύρω από το νεκροταφείο Βάρης, εγκλωβίζοντας μηχανές και αυτοκίνητα εθελοντών πυροσβεστών, ενώ οι πυροσβέστες να προσπαθούν να σώσουν τα οχήματα αλλά και τις υποδομές.

Μιλώντας στο OPEN, ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης δήλωσε ότι θα εκκενωθούν ακόμα 4 σημεία αλλά και ένα γηροκομείο στη Βούλα το οποίο έχει 100 τροφίμους. Συγκεκριμένα εκκενώνεται η περιοχή Νέα Κάλυμνος και Εξοχή, η περιοχή Διλόφου και η συνοικία Χέρωμα, ενώ εκκενώνεται προληπτικά ένα γηροκομείο και το Παιδικό Χωριό SOS.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε η Πυροσβεστική για την εξέλιξη των πυρκαγιών, στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροπλάνα, 1 ελικόπτερο καθώς και 1 ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό, ενώ υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, έχουν διατεθεί πάνω από 150 αστυνομικοί και 48 οχήματα (αυτοκίνητα και μηχανές), που μέχρι στιγμής, ανταποκρίθηκαν σε δεκάδες κλήσεις του Κέντρου ‘Αμεσης Δράσης και συνδράμουν στην προληπτική εκκένωση οικισμών και σε τουλάχιστον 19 απεγκλωβισμούς ατόμων και 2 ζώων.

Ενίσχυση των εναέριων μέσων ζητά ο Γιώργος Πατούλης «για να προλάβουμε τη νύχτα»

«Είναι πολύ άσχημη η κατάσταση. Η φωτιά έχει μπει και μέσα στη χαράδρα που κατεβαίνει από το βουνό από τον νότιο Υμηττό και αυτή τη στιγμή βρίσκεται ακριβώς στα όρια της πόλης» ανέφερε μιλώντας στο OPEN ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας και Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος ζήτησε την εκκένωση της περιοχής του Πανοράματος, ενώ ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης υποστήριξε πως χρειάζεται ενίσχυση των εναέριων μέσων «για να προλάβουμε τη νύχτα».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα στον ίδιο σταθμό ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον υποσταθμό της ΔΕΔΔΗΕ που βρίσκεται στις παρυφές του Υμηττού στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας περίπου στη 13:00 το μεσημέρι, ωστόσο κατέστη αδύνατο να οριοθετηθεί εγκαίρως. Ο ίδιος απέδωσε την επέκταση της πυρκαγιάς στον δυνατό αέρα που πνέει στην περιοχή και ώθησε την φωτιά προς τα πάνω με αποτέλεσμα να φτάσει στην κορυφογραμμή και να γυρίσει προς την πλευρά της Βούλας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα