ΑΘΗΝΑ
11:39
|
18.05.2024
Το συριακό καθεστώς στέλνει ενισχύσεις, καθώς η Τουρκία προετοιμάζεται να ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του SDF.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το συριακό καθεστώς έχει αναπτύξει ενισχύσεις στην πόλη Ταλ Ριφάατ και τα περίχωρά της στα βόρεια του Χαλεπίου, καθώς η Τουρκία προετοιμάζεται να ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) εκεί. Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι τέσσερις στρατιωτικές στήλες έχουν εισέλθει σε περιοχές που ελέγχονται από το καθεστώς και τις SDF.

Σύμφωνα με τις πηγές, τα στρατεύματα είναι εξοπλισμένα με βαριά πολυβόλα και τανκς. Αναπτύσσονται σε πόλεις και χωριά που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του καθεστώτος, καθώς και κοντά στη στρατιωτική βάση Μέναγκ, ανέφερε το Syrian TV.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του περνά σε ένα νέο στάδιο μετά την απόφασή της να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας βάθους 30 χιλιομέτρων στη βόρεια Συρία και να καθαρίσει τις περιοχές Τελ Ριφάατ και Μανμπίτζ από τους τρομοκράτες. Πρόσθεσε ότι η επιχείρηση θα ξεκινήσει μόλις οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών και οι δυνάμεις ασφαλείας ολοκληρώσουν τις προετοιμασίες τους.

Πηγή: Middle East Monitor

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα