ΑΘΗΝΑ
05:20
|
08.05.2024
Ο τραγουδοποιός Άντι Στόουν κατηγορεί την 53χρονη Κάρεϊ και τον Γουόλτερ Αφανάσιεφ για παραβίαση «πνευματικών δικαιωμάτων».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αγωγή 20 εκατομμυρίων δολαρίων κατατέθηκε σε βάρος της τραγουδίστριας Μαράια Κάρεϊ για «παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων» για το χιτ των Χριστουγέννων «All I Want for Christmas is You», που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1994.

Ο τραγουδοποιός Άντι Στόουν υποστηρίζει ότι συνέγραψε τραγούδι με ακριβώς τον ίδιο τίτλο πέντε χρόνια νωρίτερα και ότι η Κάρεϊ εκμεταλλεύτηκε τη «δημοτικότητα» και το «στιλ» του τραγουδιού του. Σύμφωνα με τον Στόουν η 53χρονη σταρ της ποπ και οι συνεργάτες της «εν γνώσει τους, συνειδητά και σκοπίμως ενεπλάκησαν σε μια εκστρατεία» οικειοποίησης των δικαιωμάτων για το τραγούδι. Στην αγωγή του ο Άντι Στόουν υπογραμμίζει ότι ουδέποτε έδωσε την άδεια χρήσης της δημιουργίας του.

Το μόνο κοινό που έχουν τα τραγούδια των Στόουν-Κάρεϊ είναι ο τίτλος. Η μελωδία αλλά και οι στίχοι είναι τελείως διαφορετικοί. Ο Στόουν και η μπάντα του «Vince Vance and the Valiants» ηχογράφησαν και κυκλοφόρησαν το δικό τους All I Want for Christmas is You» το 1989.

Η πλευρά της Μαράια Κάρεϊ δεν έχει ακόμα προβεί σε σχόλιο για την αγωγή που έχει δεχθεί.

Υπενθυμίζεται ότι το άλμπουμ «Merry Christmas» που κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική Columbia Records την 1η Νοεμβρίου του 1994, έγινε το χριστουγεννιάτικο άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών στις ΗΠΑ, πουλώντας πάνω από 15 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως. Το συγκεκριμένο τραγούδι δε, έχει φτάσει στο τοπ των charts πολλών χωρών και φέρεται να έχει αποδώσει στην Κάρεϊ έσοδα άνω των 60 εκατ. δολ. από δικαιώματα. Έχει γίνει stream πάνω από 1 δισεκατομμύριο φορές στο Spotify. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Julian and Gregory: A tale of two Easters

Ένας Οκτώβρης δικός μας, της Ρωσίας και ολόκληρου του κόσμου-Μια έκκληση Ρώσων διανοουμένων και καλλιτεχνών

Έφυγε από την ζωή η Αντζελίκ Κουρούνη

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα