ΑΘΗΝΑ
01:20
|
27.04.2024
Η Ρωσία θα μπορούσε να εκτοξεύσει ανά πάσα στιγμή τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο «Sarmat» προειδοποίησε ο επικεφαλής της Roscosmos
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σαφείς προειδοποιήσεις σε βάρος Βουλγαρίας, Μαυροβουνίου που έκλεισαν (μαζί με την Βόρεια Μακεδονία) τον εναέριο χώρο τους στο αεροπλάνο που μετέφερε τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τελικό στη Σερβία, άφησε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας διαστήματος «Roscosmos», Nτμίτρι Ρογκόζιν.

Όπως είπε η Ρωσία θα μπορούσε να εκτοξεύσει ανά πάσα στιγμή τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο «Sarmat» πέραν της Βουλγαρίας και του Μαυροβουνίου και στη Ρουμανία  λέγοντας με νόημα ότι μπορούσαν να σταματήσουν το αεροπλάνο του Λαβρόφ αλλά δεν θα μπορούσαν να εμποδίσουν έναν πύραυλο Sarmat 208 τόνων (γνωστός και ως Satan-2). Ο Ρογκόζιν έγραψε κατά λέξη σε ανάρτησή του στο Τουίτερ:

«Ξέρετε τι είναι τόσο καλό για τον «Sarmat»; Δεν θα ζητήσει πτητική άδεια από δειλούς Βούλγαρους, εκδικητικούς Ρουμάνους και Μαυροβούνιους – που πρόδωσαν την κοινή μας ιστορία».

Ο Ρώσος αξιωματούχους δεν παρέλειψε να αφήσει υπαινιγμούς και για τους Σουηδούς που ετοιμάζονται (μαζί με τους Φιλανδούς) να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα