ΑΘΗΝΑ
20:02
|
16.04.2024
Οι περισσότεροι Αμερικανοί αποδοκιμάζουν τον χειρισμό της κατάστασης Ρωσίας-Ουκρανίας από τον Μπάιντεν, σύμφωνα με δημοσκόπηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι περισσότεροι Αμερικανοί αποδοκιμάζουν τον χειρισμό του προέδρου Τζο Μπάιντεν για την κατάσταση με τη Ρωσία και την Ουκρανία και τις πολιτικές του για οικονομική ανάκαμψη, έδειξε η τελευταία δημοσκόπηση της Ipsos και του ABC News.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, το 46% των ερωτηθέντων Αμερικάνων δήλωσε ότι εγκρίνει τον τρόπο που ο Μπάιντεν χειρίζεται την κατάσταση με τη Ρωσία και την Ουκρανία, ενώ το 52% αποδοκίμασε τη στάση του.

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε επίσης ότι μόνο το 37% των Αμερικανών εγκρίνει τον χειρισμό του Μπάιντεν για την οικονομική ανάκαμψη, ενώ ακόμη λιγότεροι ερωτηθέντες εγκρίνουν τον χειρισμό του πληθωρισμού και των τιμών του φυσικού αερίου – 28% και 27% αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, το 21% δήλωσε ότι ο πληθωρισμός θα ήταν το πιο σημαντικό ζήτημα όσον αφορά την ψηφοφορία του για το Κογκρέσο τον Νοέμβριο, ακολουθούμενο από την οικονομία (19%), τη βία με όπλα (17%) και τους νόμους για τις αμβλώσεις (12%).

Η δημοσκόπηση του ABC/Ipsos διενεργήθηκε σε εθνικό δείγμα περίπου 540 ενηλίκων Αμερικανών στις 3-4 Ιουνίου.

Στις 24 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία ως απάντηση σε αίτημα των ηγετών των δημοκρατιών του Ντονμπάς. Ο Πούτιν έχει δηλώσει ότι η Μόσχα δεν σχεδιάζει να καταλάβει εδάφη της Ουκρανίας, στοχεύοντας αντ’ αυτού να αποστρατικοποιήσει και να αποναζιστικοποιήσει τη χώρα.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους απάντησαν με ευρείες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και αύξησαν τις προμήθειες όπλων στο Κίεβο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Το ισραηλινό συμβούλιο πολέμου αποφάσισε επώδυνα αντίποινα κατά του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα