ΑΘΗΝΑ
13:13
|
23.05.2024
Εποχικός πυροσβέστης διακομίστηκε στο 251 ΓΝΑ με αναπνευστικά προβλήματα όπου του αρνήθηκαν περαιτέρω περίθαλψη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οργή έχει προκαλέσει τόσο μεταξύ των εποχικών πυροσβεστών όσο και των απλών πολιτών η είδηση ότι το σύστημα Υγείας δεν προσφέρει περίθαλψη σε εποχικούς πυροσβέστες, ούτε καν για προβλήματα υγείας που προκύπτουν κατά την διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιών και διάσωσης περιοχών και περιουσιών.

Το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο μετά την αποκάλυψη ότι ο εποχικός πυροσβέστης που διακομίστηκε στο 251 ΓΝ Αεροπορίας με αναπνευστικά προβλήματα, κατά την διάρκεια κατάσβεσης της καταστροφικής πυρκαγιάς στον Υμηττό, ήρθε αντιμέτωπος με την «αδυναμία» του νοσοκομείου να του προσφέρει πλήρη περίθαλψη.

Όπως αναφέρει ο πατέρας του πυροσβέστη σε μήνυμα που αναπαράγει η σελίδα των εποχικών πυροσβεστών στο facebook, αφού τον περιέθαλψαν στα εξωτερικά ιατρεία, οι οικείοι του ενημερώθηκαν ότι δεν μπορεί να απευθυνθεί στο νοσοκομείο για περαιτέρω ιατρική βοήθεια.

⚠️ Ακολουθεί το μήνυμα που μας έστειλε ο πατέρας του συναδέλφου μας Εποχικού Πυροσβέστη που τραυματίστηκε στην χθεσινή…

Posted by Εποχικοί Πυροσβέστες on Sunday, June 5, 2022

Αντίθετα, η κυβέρνηση αντιμετώπισε με βίαιη καταστολή τις διεκδικήσεις των εποχικών πυροσβεστών που είχαν λάβει χώρα πριν λίγους μήνες, αποδεικνύοντας με την στάση της πως οι πυροσβέστες μάχονται τις φλόγες μόνοι τους, χωρίς σχεδιασμό και μέσα, και χωρίς καμία πρακτική υποστήριξη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αρχίζει να βρέχει σφαίρες (και δεν είναι για καλό)

Ρωσία: Στο Δημόσιο περνά ο μεγαλύτερος εγχώριος παραγωγός κρασιού

Ευρωεκλογές: Κοινή ανακοίνωση-έκκληση αριστερών κομμάτων κατά της ακροδεξιάς

Νορβηγία: Απαγόρευση εισόδου σε Ρώσους τουρίστες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα