ΑΘΗΝΑ
05:26
|
03.05.2024
Η Τουρκία έσχισε τα πουκάμισα που της φόρεσαν είπε ο Ερντογάν αναλαμβάνοντας στη συνέχεια ρόλο...υπερασπιστή των αδυνάτων απανταχού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποφασισμένος να συνεχίσει απαρέγκλιτα τις «έντιμες πολιτικές κατά των καταπιεστών στο πλευρό των καταπιεσμένων με κάθε κόστος» εμφανίστηκε απόψε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κλίνοντας τις εργασίες συνόδου του κόμματός του, ΑΚΡ. «Στην πατρίδα, θα συνεχίσουμε τα βήματα που θα εξασφαλίσουν πως κανένας από τους πολίτες μας δεν θα νιώσει εγκατάλειψη και θα παράσχουμε σε όλο τον λαό μας τις πιο προηγμένες ελευθερίες και υπηρεσίες σε όλους τους τομείς» είπε ο Ερντογάν προσθέτοντας:

«Στο εξωτερικό, θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τις πολιτικές μας διατηρώντας πάντα την έντιμη στάση μας οπουδήποτε υπάρχει καταπιεσμένος από την Συρία στο Ιράκ, από την Λιβύη στο Καραπάχ, από τα Βαλκάνια στην Αφρική, από τη Μαύρη Θάλασσα στη Μεσόγειο» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος όπως αναφέρεται σε εκτενές σχετικό ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοση της εφημερίδας Χουριέτ.

Σε επόμενο σημείο υπεραμύνθηκε των 20ετών πολιτικών των κυβερνήσεων του λέγοντας πως «δεν είναι τυχαίο πως έγινε (σ.σ. στην Τουρκία…) η μεγαλύτερη σιωπηλή επανάσταση παγκοσμίως αν και οι υποσχέσεις που δόθηκαν στην χώρα μας για ένταξη στην ΕΕ δεν τηρήθηκαν».

Στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο των σθεναρών υποδομών της χώρας σε διάφορους τομείς και δη στην οικονομία λέγοντας πως «αξιοποιεί κάθε δυνατότητα παλεύοντας με κρίσεις ασφαλείας και οικονομικές αναταραχές».

Δεν απέφυγε κριτική των πολιτικών του αντιπάλων λέγοντας πως «υπάρχει μία μάζα στην χώρα μας που είναι έτοιμη να πιστέψει όποιο ψέμα της πουν για μένα, για το ΑΚΡ και τις πολιτικές μας» είπε ο Τούρκος πρόεδρος προσθέτοντας πως κάποιοι από αυτούς τους κύκλους «πυροδοτούνται από άγνοια ή από την προδοσία».

Πάντως, ο ανταποκριτής του ελληνικού τηλεοπτικού δικτύου ΣΚΑΪ στην Τουρκία υποστήριξε πως η ομιλία του Ερντογάν είχε και άλλες πιο ενδιαφέρουσες αναφορές σε σχέση με την ΕΕ και εμμέσως την Ελλάδα.

Ερντογάν εναντίον Δύσης: Σκίσαμε τα… πουκάμισα, η Τουρκία τώρα δεν ακούει κανέναν

«H Τoυρκία έσκισε τα πουκάμισα τα οποία της είχαν φορέσει, έκοψε τα δεσμά, έριξε τα τείχη που της είχαν χτίσει με το παρελθόν της και εξαφάνισε τις υποθήκες που είχαν επιβληθεί πάνω της.Η Τουρκία τώρα είναι μια τέτοια χώρα», φέρεται πως είπε, ανάμεσα σε άλλα, ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η Τουρκία μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχει δει την κατάρρευση του κράτους της που είχε ζωή 600 ετών… Με τον εθνικό αγώνα σώσαμε όσα από τα εδάφη μπορούσαμε σε σχέση με όσα προσπάθησαν να μας επιβάλουν με τη Συνθήκη των Σεβρών. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αντιμετωπίσαμε την υποκρισία των Συμμαχιών που μας κράτησαν στην άκρη» πρόσθεσε ο Ερντογάν πάντα σύμφωνα με αυτή την πηγή, τονίζοντας:

«Όσα μέχρι χθες μας έλεγαν «δεν μπορείτε να τα κάνετε», τα κάναμε όλα και συνεχίζουμε να τα κάνουμε. Όσο μας έλεγαν «δεν θα τα καταφέρετε», τα καταφέραμε όλα και συνεχίζουμε».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα