ΑΘΗΝΑ
11:27
|
20.05.2024
«Το προνόμιο που θεωρεί ότι έχει να μιλά για το τραπεζικό σύστημα απορρέει από τα 381 εκατ. που χρωστά στις τράπεζες» τόνισε η Τομεάρχης Οικονομικών…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σαν την πιο απτή επιβεβαίωση πρόσφατης καταγγελίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών να ανοίξει το δρόμο στα «χρυσά μπόνους» διευθυντικών τραπεζικών στελεχών είδε σήμερα η Τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, Έφη Αχτσιόγλου.

«…ο αρχικός σχεδιασμός ήταν ο δρόμος για τα χρυσά μπόνους να ανοίξει όχι απλά από φέτος αλλά και αναδρομικά» τόνισε η Αχτσιόγλου, προσθέτοντας πως  «κάποιοι τραπεζίτες δεν δέχθηκαν να ξεκινήσουν την κούρσα των μπόνους αργότερα από άλλους γι’ αυτό η κυβέρνηση όρισε ως κοινή αφετηρία το 2023».

Στα 183,3 εκατ. ευρώ τα κέρδη των τραπεζών …περιμένοντας τα «ψίχουλα» της  Αχτσιόγλου - Αποψεις | RED LINE

Η Έφη Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «κάθε φορά που η ΝΔ επιχειρεί να αποποιηθεί την άμεση σχέση της με τη χρεωκοπία της χώρας προσβάλλει όχι απλώς τη μνήμη αλλά και τα βιώματα της ελληνικής κοινωνίας».

Σχολίασε ακόμη ότι «το προνόμιο που θεωρεί ότι έχει να μιλά για το τραπεζικό σύστημα απορρέει από τα 381 εκατ. που χρωστά στις τράπεζες». «Χαιρετίζουμε τον αυτοσαρκασμό του υπουργείου που κάνει λόγο για ‘αυπνίες’» κατέληξε η Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Απάντηση στη δήλωση της τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε στη συνέχεια το Υπουργείο Οικονομικών αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «οι πρακτικές του τραπεζικού συστήματος υπό κρατικό έλεγχο, που ευαγγελιζόταν και προωθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί».

Αφορμή για τις αντεγκλήσεις των δύο πλευρών δίνει το Νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: «Αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών, εκσυγχρονισμός Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί

Τα μάθατε; Ο Φίτσο φταίει που τον πυροβόλησαν!

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα