ΑΘΗΝΑ
01:37
|
01.05.2024
Ο ιστότοπος του υπουργείου Κατασκευών, Στέγασης και Κοινής Ωφέλειας της Ρωσίας φαίνεται να έχει παραβιαστεί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ιστότοπος του Υπουργείου Κατασκευών, Στέγασης και Υπηρεσιών κοινής ωφελείας της Ρωσίας φάνηκε να έχει παραβιαστεί, με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο για τον ιστότοπο να οδηγεί σε ένα μπάνερ “Δόξα στην Ουκρανία” στα ουκρανικά, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας RIA ανέφερε αργά την Κυριακή ότι εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι ο ιστότοπος δεν λειτουργεί, αλλά τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών είναι ασφαλή.

Το RIA ανέφερε ότι άλλα μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι οι χάκερς ζητούσαν λύτρα για να αποτρέψουν την αποδέσμευση των δεδομένων των χρηστών. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει ποια μέσα ενημέρωσης επικαλείται το RIA.

Πολλές ρωσικές κρατικές εταιρείες και ειδησεογραφικοί οργανισμοί έχουν υποστεί σποραδικές απόπειρες παραβίασης από τότε που η Ρωσία έστειλε τις ένοπλες δυνάμεις της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Επιθέσεις χάκερς στις αρχές Μαΐου διατήρησαν τον ιστότοπο φιλοξενίας βίντεο «RuTube» εκτός σύνδεσης για τρεις ημέρες και άλλαξαν τα μενού της δορυφορικής τηλεόρασης στη Μόσχα την Ημέρα της Νίκης, όταν η Ρωσία γιόρταζε την 77η επέτειο από τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της Ναζιστικής Γερμανίας.

Αντίστοιχα, το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN ανέφερε την Κυριακή ότι η μετάδοση του αγώνα ποδοσφαίρου Ουκρανίας-Ουαλίας από το διαδικτυακό OLL.TV παραβιάστηκε προσωρινά. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει αυτή την καταγγελία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα