ΑΘΗΝΑ
22:02
|
21.05.2024
Ο Τζον Σάλιβαν σημείωσε ότι το αυτό ζήτημα είναι ένα από τα σημαντικότερα μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επανάληψη των συνομιλιών Ρωσίας-ΗΠΑ για τα πυρηνικά όπλα υπό τις τρέχουσες συνθήκες είναι απίθανη, παρά τη σημασία του ζητήματος για τις διμερείς σχέσεις, δήλωσε ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μόσχα, Τζον Σάλιβαν, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Δεν γνωρίζω», απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το εάν είναι δυνατές οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας για το ζήτημα των πυρηνικών όπλων.

«Σίγουρα δεν είναι κάτι για το οποίο έχω λάβει εντολή από την Ουάσινγκτον να είμαι προετοιμασμένος. Από την άλλη, είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας», πρόσθεσε ο πρέσβης.

Ο Σάλιβαν επεσήμανε ότι ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ο Τζο Μπάιντεν ως πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν μια πενταετής παράταση της Συνθήκης Για τη Μείωση των Στρατηγικών Όπλων (START, ανεπίσημα γνωστή ως START III). «Είναι πέντε χρόνια που εκτείνονται από την 5η Φεβρουαρίου του 2021 έως το 2026, όπου λήγει η συνθήκη New START. Μπορεί να παραταθεί μόνο μία φορά για πέντε χρόνια και πλέον το έχουμε κάνει. Αυτή τη στιγμή δεν συμμετέχουμε σε συνομιλίες… Το κάναμε το προηγούμενο έτος σε επακόλουθες συζητήσεις όταν παρατάθηκε η συνθήκη, ωστόσο οι συνομιλίες αυτές δεν έχουν συνεχιστεί από την 24η Φεβρουαρίου», συνέχισε ο διπλωμάτης.

«Επειδή το 2026… θα είναι εδώ πριν το καταλάβεις. Δεν το πιστεύω ότι είμαι εδώ δυόμισι χρόνια ήδη. Ο χρόνος περνάει πολύ γρήγορα, οπότε το ρολόι με ανησυχεί», κατέληξε ο Σάλιβαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Απειλεί να μην υπογράψει τα μνημόνια των Πρεσπών ο Μητσοτάκης

ΛΔ Κονγκό: Αμερικανοί μεταξύ των υπόπτων για απόπειρα πραξικοπήματος

Βόρεια Μακεδονία: Η πρόεδρος αφαίρεσε την ονομασία της χώρας από την επίσημη ιστοσελίδα

Διακήρυξη χωρών και εταιριών στη Σεούλ για την ασφάλεια Τεχνητής Νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα